eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Több magyarországi településen jobb levegőt sem venni

Továbbra is veszélyes a levegő minősége a Sajó völgyében – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.

A levegőhigiénés index rendszerének négy kategóriája van: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes.

Az NNK adatai szerint a szálló por koncentrációja miatt továbbra is veszélyes a levegő minősége a Sajó völgyében Putnokon, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren és Miskolcon, valamint Hernádszurdokban, Békéscsabán, Pécsen és Ajkán.

További hét település – Sopron, Tatabánya, Százhalombatta, Vác, Eger, Nyíregyháza és Szeged – levegőjét egészségtelennek minősítették.

Kilenc telekülés – Oszlár, Kecskemét, Dunaújváros, Budapest, Tököl, Székesfehérvár, Várpalota, Esztergom és Sopron – levegője kifogásolt minőségű a mérőállomások adatai szerint.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap a szeles idő hatására kedvezően alakul a levegőminőség, majd kedd reggelig nyugalomba jut a légkör, így újra feldúsulhatnak a szennyező anyagok, elsősorban az északkeleti részeken.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×