INFORÁDIÓ
2023. március 27. hétfő
Hajnalka

tűzoltók

tűzcsap

kresz

Tűzcsap a Hunyadi téren 2015. március 21-én. Az ENSZ március 22-ét nyilvánította a víz világnapjává, amelynek célja a környezet és ezen belül a Föld vízkészletének védelme.

Újabb tiltás jöhet az autósoknak - módosíthatják a KRESZ-t

Infostart

Ezúttal a tűzcsapok közvetlen közelében tiltanák meg a parkolást.

Változtatna a KRESZ szabályokon a Lánglovagok Egyesület. Mint írják gyakori probléma, hogy az autósok a föld feletti tűzcsaphoz túl közel várakoznak, a föld alatti tűzcsapok aknájára ráparkolnak - írja a vezess.hu.

Szerintük az autósok ilyen esetekben arra hivatkoznak, hogy a KRESZ alapján ez nem tilos. Ugyanakkor az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet használati szabálya alapján szabadtéren a tűzoltó vízforrások hozzáférhetőségét, akadálytalan megközelíthetőségét állandóan biztosítani kell, azokat eltorlaszolni még átmenetileg sem szabad.

Ezért az egyesület úgy változtatna a közúti közlekedés szabályairól szóló rendelten, hogy a

tűzcsaptól számított 1 méteres sugarú körben tilos legyen járművel várakozni.

Ezt egyébként a Fővárosi Vízművek Zrt. belső szabályzata is előírja, és annak szükségszerűségét egy budapesti hivatásos tűzoltó által készített szakmai tanulmány alátámasztotta.

Nem ez az első eset, hogy a KRESZ módosítását kéri a szervezet. Kezdeményezésére 2023. január 1-jétől jogszabályi szinten egyértelműsítették, hogy tiltott a kerékbilincs alkalmazása a tűzoltási felvonulási területen álló járművön.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018