eur:
395.01
usd:
363.62
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Tűzcsap a Hunyadi téren 2015. március 21-én. Az ENSZ március 22-ét nyilvánította a víz világnapjává, amelynek célja a környezet és ezen belül a Föld vízkészletének védelme.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Újabb tiltás jöhet az autósoknak - módosíthatják a KRESZ-t

Ezúttal a tűzcsapok közvetlen közelében tiltanák meg a parkolást.

Változtatna a KRESZ szabályokon a Lánglovagok Egyesület. Mint írják gyakori probléma, hogy az autósok a föld feletti tűzcsaphoz túl közel várakoznak, a föld alatti tűzcsapok aknájára ráparkolnak - írja a vezess.hu.

Szerintük az autósok ilyen esetekben arra hivatkoznak, hogy a KRESZ alapján ez nem tilos. Ugyanakkor az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet használati szabálya alapján szabadtéren a tűzoltó vízforrások hozzáférhetőségét, akadálytalan megközelíthetőségét állandóan biztosítani kell, azokat eltorlaszolni még átmenetileg sem szabad.

Ezért az egyesület úgy változtatna a közúti közlekedés szabályairól szóló rendelten, hogy a

tűzcsaptól számított 1 méteres sugarú körben tilos legyen járművel várakozni.

Ezt egyébként a Fővárosi Vízművek Zrt. belső szabályzata is előírja, és annak szükségszerűségét egy budapesti hivatásos tűzoltó által készített szakmai tanulmány alátámasztotta.

Nem ez az első eset, hogy a KRESZ módosítását kéri a szervezet. Kezdeményezésére 2023. január 1-jétől jogszabályi szinten egyértelműsítették, hogy tiltott a kerékbilincs alkalmazása a tűzoltási felvonulási területen álló járművön.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 06:51
×
×
×
×