eur:
389.23
usd:
359.72
bux:
68146.33
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett
A veszprémi vasútállomás a felújításról tartott sajtótájékoztató napján, 2023. február 2-án. A beruházás 1,1 milliárd forintból valósul meg, melyből 750 millió kormányzati támogatás, 350 millió forintot pedig a MÁV saját forrásból különített el.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Milliárdos ráncfelvarrást kap egy fontos vasútállomás

Megújul a veszprémi vasútállomás, a beruházás eredményeként komfortosabbá válik a vasúti közlekedés – jelentette ki veszprémi sajtótájékoztatóján Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára. 

A felújítás, amely magában foglalja a váróterem burkolati megújítását, új padok kihelyezését, az akadálymentesítést, az épület homlokzatának megújulását, új perontető kialakítását és a vasútállomás környezetének megújítását is, várhatón a harmadik negyedévre készül el. A beruházás finanszírozásában 750 millió kormányzati támogatás mellett 350 millió forint a MÁV saját forrása.

Az eseményen a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a MÁV–Volán-csoport stratégiai partnerségi megállapodást kötött, amelynek célja, hogy kölcsönösen segítsék egymást a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program sikeres lebonyolításában.

A MÁV–Volán-csoport a kiemelt programok idejére kedvezményes Veszprém-Balaton 2023 EKF jegyet vezetett be, amely a MÁV–Start és a GYSEV területén is érvényes, oda-vissza utazást biztosít az ország bármely pontja és Veszprém között.

Veszprém, 2023. február 2.
Az állomás látványterve a veszprémi vasútállomás felújításáról tartott sajtótájékoztatón 2023. február 2-án. A beruházás 1,1 milliárd forintból valósul meg, melyből 750 millió kormányzati támogatás, 350 millió forintot pedig a MÁV saját forrásból különített el.
MTI/Bodnár Boglárka
Veszprém, 2023. február 2. Az állomás látványterve a veszprémi vasútállomás felújításáról tartott sajtótájékoztatón 2023. február 2-án. A beruházás 1,1 milliárd forintból valósul meg, melyből 750 millió kormányzati támogatás, 350 millió forintot pedig a MÁV saját forrásból különített el. MTI/Bodnár Boglárka

Porga Gyula Veszprém polgármestere (Fidesz–KDNP) arról beszélt, hogy a vasútállomás felújítása régóta váratott magára, örömtelinek nevezte, hogy nemcsak az állomás, hanem a környezete is megújulhat.

Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte: a fejlesztés egyik fontos célja, hogy a belföldi és a külföldi vendégek minél nagyobb számban érkezzenek a térségbe a közösségi közlekedést igénybe véve, hiszen ez a közlekedési forma a legfenntarthatóbb.

A felújítást jövő héten hétfőn megkezdik – tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.30. csütörtök, 18:00
Cseh Katalin
a Momentum elnökségi tagja és EP-képviselőjelöltje
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×