eur:
395.22
usd:
366.64
bux:
65148.11
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Tired female nurse in hospital corridor
Nyitókép: PIKSEL/Getty Images

MOK: kiterjedten rombolnák a kormány tervei az egészségügyet 

Reagált a Magyar Orvosi Kamara arra a tervezetre, ami jelentősen átalakítaná az egészségügyet. A rendelet arra kötelezné a magánpraxisban dolgozó orvosokat, hogy havonta húsz órát dolgozzanak állami intézményekben .

A MOK a következőket írja – az orvostársadalomnak címezve – a közösségi oldalán: „Érezzük és értjük azt a feszültséget, amit a most megjelent rendelettervezetek okoznak mindnyájatokban. Ígérjük, hogy az az attitűd és az az orvosokról alkotott kép, amit a törvény és rendeletei kirajzolnak, nem marad válasz és az orvostársadalom erejét megmutató reakció nélkül.”

Jelzik továbbá, hogy a kamara elnöksége szakértők bevonásával és valamennyi területi szervezet véleményét kérve dolgozik a szakmailag megalapozott, a tagság érdekeit képviselő véleményezésen, amit – szokás szerint – a kollégákkal is meg fognak osztani.

„Feladatunk elmagyarázni a társadalomnak, hogy ezek a jogszabályok milyen kiterjedten rombolják Magyarország egészségügyét”

– teszik hozzá.

A bejegyzésben arra kérték az orvosokat, kövessék a fejleményeket, véleményükkel, javaslatukkal pedig keressék a területi szervezetet. Azt is közölték, hogy a hivatalos írásos véleményen túlmenően február 4-én, a rendkívüli országos küldöttközgyűlésen döntenek az orvostársadalom közös fellépésének formájáról.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×