eur:
391.03
usd:
366.08
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Night Aerial view of goods warehouse. Logistics center in indust in Łódź, Łódź Voivodeship, Poland
Nyitókép: Cavan Images/Getty Images

Generátorok tucatjait küldik Ukrajnába a magyar baptisták

Nyolc inverter is elindult egy gigacsomagban Kárpátaljára, illetve Kijevbe.

Hatvan közösségi ellátást biztosító generátort és nyolc invertert indított útnak kedden Kárpátaljára és Kijevbe a Baptista Szeretetszolgálat a Hungary Helps programmal való együttműködésben - közölte a segélyszervezet az MTI-vel, azt is jelezve, hogy a következő hetekben további tizenöt nagyteljesítményű intézményi generátort is küldenek a térségbe.

A közleményben idézték Azbej Tristant, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkárát, aki szerint a közelmúltban arról tájékoztatták az ukrajnai partnerek, hogy egyre súlyosbodik az a válság, amit az energetikai infrastruktúra lerombolása okoz.

"Ezért nagyon fontos az a segítség, amit útnak indítunk. A generátorok közül tíz Kárpátaljára, ötven pedig Kijevnek abba a külvárosába kerül, amit súlyosan érintett a háború. Ez az adomány amellett, hogy a szó szoros értelmében életmentő is lehet, a magyar emberek szolidaritását fejezi ki" - fogalmazott az államtitkár a kommüniké szerint.

Az írásos összegzésben kitértek arra is, hogy Tiszabecsen a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai tíz hónapja folyamatosan várják az Ukrajnából menekülőket. Csak ott több mint 30 ezer menekültet fogadtak, étkeztettek, láttak el a legszükségesebbekkel. Munkatársaik március óta - a Karitatív Tanács másik öt segélyszervezetével közösen - Budapesten, a BOK csarnokban kialakított humanitárius tranzitponton is a nap 24 órájában várják a segítséget kérőket. A Baptista Szeretetszolgálat több száz menekült számára több helyszínen szállást, étkezést és higiéniai ellátást biztosít, segíti a munkához jutást, az egyedül érkező középiskolai diákok számára kollégiumi elhelyezést nyújt, gyermekeket táboroztat - írták.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×