eur:
394.93
usd:
363.51
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József

Különleges karácsonyi hangulat és jótékony ajándékozás az Alleeban (x)

Idén karácsonykor legyen a jótékony ajándékozásé a főszerep: a Nem Adom Fel Alapítvány és az Allee bevásárlóközpont közös karácsonyi ajándékötlete igazán jó ügyet szolgál. A különleges díszdobozos szaloncukor válogatás megvásárlásával – melyet Sőrés Lia, Down-szindrómával élő művész egyik festménye díszít – az alapítványon keresztül a hátrányos helyzetű vagy fogyatékkal élő fiatalokat támogathatjuk. Emellett az alkotó Álomkastély a város felett című festményét is aukcióra bocsátják a szervezők, így a jótékonysági licitből és a művet ábrázoló, egyedi díszdobozos Szamos szaloncukor árusításából befolyt teljes összeg az alapítvány részére kerül felajánlásra.

Ebben az évben a karácsonyi ajándékvásárlásunkkal nemes cél mellé állhatunk: a Nem Adom Fel Alapítvány Ez több, mint egy szaloncukor! elnevezésű kampányával szeretné felhívni a figyelmet az adventi időszakban a fogyatékkal élők nehézségeire, lehetőségeire. A jótékony segítségnyújtást szem előtt tartva jött létre a Nem Adom Fel Alapítvány és az Allee bevásárlóközpont közös álma, az az egyedi díszdobozos szaloncukor válogatás, melyet Sőrés Lia, Down-szindrómával élő alkotó Álomkastély a város felett című festménye díszít. Az Allee bevásárlóközpont aulájában, a karácsonyfa mellett felállított árusítópontnál december 1. és december 24. között vásárolhatjuk meg a díszdobozos szaloncukor-válogatásokat, mellyel a Nem Adom Fel Alapítványt támogathatjuk és ezen keresztül az autizmussal élő gyermekeket és családjaikat, valamint a fogyatékkal élő fiatalokat.

A szaloncukorvásár mellett, december 1-jétől jótékonysági aukcióra bocsátják Sőrés Lia Álomkastély a város felett című festményét is, melyre egészen december 18-ig lehet licitálni a www.allee.hu weboldalon. A kivételes kép egy egyedi szemszögből reflektál a maga színes, őszinte motívumrendszerével a világra, a budapesti valóság és álom néhol összemosódó határára. „Amikor ezt a festményt festettem, akkor a városi életre gondoltam, szeretem Budapestet, a forgalmat, és a dugókat, mert akkor tovább tart az út. Szeretem a zajt, a nyüzsgést és a város fényeit, mert izgalmas – mondta el Sőrés Lia, a kép alkotója. – Azt szeretném, hogy mindenki boldog legyen. Festek, amikor boldog vagyok és boldog vagyok, amikor festek.”

A szervezők mindenkit arra buzdítanak, hogy bátran licitáljanak, hiszen minél magasabban áll meg az árverés végösszege, annál több hátrányos helyzetű társunknak nyújthatunk új lehetőséget.

A támogatók a karácsonyi díszdobozos szaloncukrok értékesítéséből befolyt összeggel egyúttal a XI. kerületben épülő Mikes Lélekközpont megvalósulását is segítik. A központ autizmussal élő gyermekeket fejlesztő és az őket nevelő családokat támogató programokat valósítana meg, emellett lehetőséget biztosítana fogyatékossággal élő fiatalok támogatott lakhatására is.

A Nem Adom Fel Alapítvány célja, hogy a társadalom hátrányos helyzetű tagjai, legyenek fogyatékos személyek, tanulásban akadályozottak, szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok – mind higgyenek abban, hogy szükség van a tehetségükre, és ha nem adják fel, képesek a sikerre, az értékteremtésre. „A karácsony legfontosabb üzenete, hogy maga az ÉLET, és minden érték, amit ezáltal kaptunk, AJÁNDÉK. Az ünnep akkor lesz igazán csodálatos, ha felfedezhetjük a magunk valódi értékeit, ajándékait és észrevehetjük, hogy mennyi mindent tudunk adni a körülöttünk élőknek, akár azoknak is, akik az átlagosnál nehezebb körülmények között élik az életüket” – mondta el Adler Zsóka, a Nem Adom Fel Alapítvány kommunikációs vezetője.

Az Allee bevásárlóközpont működése során kiemelt figyelmet fordít a civil szervezetek támogatására. „Sőrés Lia képe elragadó, inspirált minket, hogy az adventi időszakban olyan jótékonysági kezdeményezést valósítsunk meg, mellyel nagyban segíthetjük a hátrányos helyzetű, tehetséges fiatalokat. A társadalmi felelősségvállalás rendkívül fontos az Allee életében, melynek jegyében értékteremtő szervezetek és jó ügyek mellé igyekszünk állni. Szeretnénk változatos módon felhívni a hozzánk látogatók figyelmét a segítségnyújtás fontosságára, ezért különösen büszkék vagyunk rá, hogy rendszeresen támogathatjuk különböző alapítványok munkáját” – mondta el Bernád Judit az Allee center managere.

A Nem Adom Fel Alapítvány karácsonyi jótékonysági aukciója az alábbi oldalon érhető el: www.allee.hu

(x)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 06:51
×
×
×
×