eur:
388.36
usd:
358.67
bux:
68075.06
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett
Nyitókép: Facebook/Puskás Aréna

420 milliárdot költött sportra 2021-ben az állam

A legnagyobb tételeket nézve megállapítható, hogy a versenysport viszi a prímet.

Évről évre egyre több pénz áramlik a sport területre, ennek még a koronavírus-járvány sem tudott keresztbe tenni. A költségvetésből 272,6 milliárd forint ment sportcélokra. A pénz 55 százaléka, vagyis 149,3 milliárd forint működéssel összefüggő célokat szolgált, a további 123,3 milliárd forint pedig valamilyen beruházást, fejlesztést jelentett – írja az mfor.hu.

A 24.hu azt írja, az Orbán-kormány a versenysportot kezeli kiemelten, bár korábbi érve éppen az volt, hogy minden sportra költött forint duplán megtérül az egészségügyi megtakarításban. A három legnagyobb sportköltés tavaly:

  • 75,9 milliárd forint ment az "új budapesti multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok előkészítésére és megvalósítására",
  • 37,6 milliárdot költöttek a "sportági fejlesztési koncepciók megvalósításával összefüggő feladatok támogatására",
  • 31,9 milliárdot pedig a Nemzeti Sportközpontokra fordítottak.

A gazdasági portál azt írja, a tömegsportra, a gyerekek sportolási lehetőségeire összesen 23,1 milliárdot költöttek, ami a teljes tavalyi kiadások 8,4 százaléka volt. A versenysportnak a költségvetés mellett 2011 óta komoly előnyt jelent a céges sporttámogatás. A költségvetés zárszámadása szerint tavaly sem ment százmilliárd forint alá az az összeg, amelyet az államkassza helyett taotámogatásként fizettek, 2021-ben 147,4 milliárd forintnyi bevétel hiányzott az államkasszából tao jogcímén. Ezzel és a közvetlen költségvetési kiadásokkal összesen 420 milliárd forintot áramoltattak sportra.

Címlapról ajánljuk
Ha csak egy EP-mandátumot nyer a Momentum, a ciklus felénél cserél Donáth Anna és Cseh Katalin
Aréna - előzetes

Ha csak egy EP-mandátumot nyer a Momentum, a ciklus felénél cserél Donáth Anna és Cseh Katalin

A Momentum azért küzd a kampányban, hogy ismét két EP-mandátumot szerezzen, de ha csak egyet kap a párt, akkor az ötéves ciklus alatt Cseh Katalin és Donáth Anna a mandátumot elfelezve féltávnál egymást váltja majd az EP-ben. Erről Cseh Katalin, a Momentum elnökségi tagja, EP-képviselő beszélt az InfoRádió Aréna című műsorának stúdiójában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.30. csütörtök, 18:00
Cseh Katalin
a Momentum elnökségi tagja és EP-képviselőjelöltje
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×