eur:
393.85
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Fotó: Ébredj Káta
Nyitókép: Fotó: Ébredj Káta

Menekültek a tanárok és a diákok, kiggyulladt az iskola Nagykátán

Kigyulladt egy iskola tetőszerkezete Nagykátán kedd délután - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A diákok és a tanárok elhagyták az épületet.

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a Zárda utcába, ahol egy iskolaépület teteje kapott lángra. A mintegy 1000 négyzetméteres tetőszerkezet nagyjából 100-150 négyzetméteren ég, a tető egy része beomlott, és a tűz átterjedt egy tanteremre is.

A helyszínre a nagykátai tűzoltók mellett a monori és a jászberényi tűzoltók is kivonultak.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte, hogy a tűzoltók kiérkezéséig a tanulók és a pedagógusok elhagyták az épületet. Az ingatlan környékét lezárták, az iskolával szomszédos társasház lakóit megkérték, hogy hagyják el otthonukat - írták.

A szervezet szóvivője elmondta, eddigi információik szerint 87-en voltak az épületben, és mindenkit sikerült kihozni. Hozzátette: a tűz veszélyeztetett egy szomszédos épületet is, az ott lakókat otthonuk ideiglenes elhagyására kérték. A közműveket, a villanyt és a gázt a tűzoltók elzárták, este még csaknem 70 tűzoltó dolgozott az oltáson.

Kérdésre azt közölte, mivel az épületben jelentős károkat okozott a tűz, ezért valószínűleg szerdán reggel nem lesz "tanításképes" állapotban az iskola.

Címlapfotónk a az Ébredj Káta Facebook-oldal videójából való, ahol másik, 5 perces felvételt nézhet meg.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×