INFORÁDIÓ
2022. november 26. szombat
Virág

moksz

liu shaolin sándor

liu shaoang

Liu Shaolin Sándor (b) és Liu Shaoang a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének középdöntője után a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 7-én.

A Liu testvérek nem fizetnének az országváltásért

Infostart

Liu Shaoang és Liu Shaolin az országváltási kérelemben már állást foglaltak a Magyar Országos Korcsolya Szövetség által kért fizetési kötelezettség ügyében.

A MOKSZ csütörtökön rendkívüli elnökségi ülést tartott, ahol a Liu testvérek országváltásáról beszéltek. A kétszeres olimpiai bajnok Liu Shaoang, valamint az egyszeres győztes Liu Shaolin arról nyilatkozott, hogy a jövőben más színekben versenyeznének, ám ezt az országot nem nevezték meg.

A szövetség közleményében azt írja, az országváltási kérelemhez akkor járulnak hozzá, ha a 2019. március 1-én kelt, a MOKSZ és a Liu testvérek által aláírt sportolói szerződésekben lévő kötelezettségnek a versenyzők, vagy a képviseletükben eljárók maradéktalanul eleget tesznek.

Mint korábban írtuk, a MOKSZ elnöke, Kósa Lajos azt a feltételt szabta a testvérek elengedésére, ha visszafizetik azt a pénzt, amit az elmúlt három évben rájuk költöttek. A közleményben felkérik a MOKSZ gazdálkodási igazgatóját, hogy a Felügyelő Bizottság bevonásával "a Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor, valamint a MOKSZ között 2019. március 01-én kelt sportolói szerződések III. 11.27. pontjában foglalt kötelezettség alapján a visszafizetendő összeget pontosan határozza meg és azt külső, független könyvvizsgálóval auditáltassa mindkét érintett versenyzőt illetően".

Mint írták, a Pénzügyminisztériumhoz fordulnak, és írásbeli állásfoglalást kérnek a sportolói szerződések visszafizetési kötelezettségükkel kapcsolatos eljárásra.

A sportolók teljes, október 30-án kelt levelét közzétette a MOKSZ.

A levélben a következő áll: „Az eddigi egyeztetéseknek megfelelően szeretném írásban is megerősíteni, hogy a következő időszakra előkészített sportolói szerződésemet nem kívánom aláírni. Ezzel együtt szeretném kérni a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség írásbeli jóváhagyását a közös megegyezéssel történő országváltáshoz, valamint a korábbi szerződéses jogviszonyunkból eredő esetleges további fizetési vagy egyéb kötelezettségeim alóli mentesüléshez. Egyúttal kérem, hogy szíveskedjenek tájékoztatni az ezzel kapcsolatos esetleges további adminisztratív teendőkről” – írták.

A Liu testvérek korábban az InfoRádió Aréna c. műsorában így nyilatkoztak a pályájukról:

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018