eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Liu Shaolin Sándor (b) és Liu Shaoang a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének középdöntője után a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 7-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A Liu testvérek nem fizetnének az országváltásért

Liu Shaoang és Liu Shaolin az országváltási kérelemben már állást foglaltak a Magyar Országos Korcsolya Szövetség által kért fizetési kötelezettség ügyében.

A MOKSZ csütörtökön rendkívüli elnökségi ülést tartott, ahol a Liu testvérek országváltásáról beszéltek. A kétszeres olimpiai bajnok Liu Shaoang, valamint az egyszeres győztes Liu Shaolin arról nyilatkozott, hogy a jövőben más színekben versenyeznének, ám ezt az országot nem nevezték meg.

A szövetség közleményében azt írja, az országváltási kérelemhez akkor járulnak hozzá, ha a 2019. március 1-én kelt, a MOKSZ és a Liu testvérek által aláírt sportolói szerződésekben lévő kötelezettségnek a versenyzők, vagy a képviseletükben eljárók maradéktalanul eleget tesznek.

Mint korábban írtuk, a MOKSZ elnöke, Kósa Lajos azt a feltételt szabta a testvérek elengedésére, ha visszafizetik azt a pénzt, amit az elmúlt három évben rájuk költöttek. A közleményben felkérik a MOKSZ gazdálkodási igazgatóját, hogy a Felügyelő Bizottság bevonásával "a Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor, valamint a MOKSZ között 2019. március 01-én kelt sportolói szerződések III. 11.27. pontjában foglalt kötelezettség alapján a visszafizetendő összeget pontosan határozza meg és azt külső, független könyvvizsgálóval auditáltassa mindkét érintett versenyzőt illetően".

Mint írták, a Pénzügyminisztériumhoz fordulnak, és írásbeli állásfoglalást kérnek a sportolói szerződések visszafizetési kötelezettségükkel kapcsolatos eljárásra.

A sportolók teljes, október 30-án kelt levelét közzétette a MOKSZ.

A levélben a következő áll: „Az eddigi egyeztetéseknek megfelelően szeretném írásban is megerősíteni, hogy a következő időszakra előkészített sportolói szerződésemet nem kívánom aláírni. Ezzel együtt szeretném kérni a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség írásbeli jóváhagyását a közös megegyezéssel történő országváltáshoz, valamint a korábbi szerződéses jogviszonyunkból eredő esetleges további fizetési vagy egyéb kötelezettségeim alóli mentesüléshez. Egyúttal kérem, hogy szíveskedjenek tájékoztatni az ezzel kapcsolatos esetleges további adminisztratív teendőkről” – írták.

A Liu testvérek korábban az InfoRádió Aréna c. műsorában így nyilatkoztak a pályájukról:

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már csak a szenátus, illetve az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×