eur:
388.97
usd:
360.78
bux:
68667.69
2024. május 7. kedd Gizella
Ködös táj Bátonyterenye közelében 2022. szeptember 24-én.
Nyitókép: Komka Péter

Rétegfelhő és ködpárna borítja az országot - időjárás

A hosszú hétvégén is marad a borult, párás idő, számottevő csapadék nem lesz

Az ország nagy részén tartósan borult, párás idő várható, a látási viszonyok éjszaka romlanak, napközben csak lassan javulnak. A rétegfelhőzet felszakadozása és ezáltal több-kevesebb napsütés csak kevés helyen valószínű - nagyobb eséllyel a Dunántúlon, valamint a keleti határ közelében. Legfeljebb szitálás fordulhat elő.

A szél az ország nagy részén gyenge vagy mérsékelt marad, a Dunántúl északi felén a délire forduló szelet kísérhetik időnként élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 fok körül alakul, de az átmenetileg derült tájakon ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton a tartósan borult tájakon 10 és 15 fok között alakul, de ahol átmenetileg kisüt a nap, ott akár 20 fok sem kizárt.

Szombaton a köd- és rétegfelhőzet feloszlása után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de főként az ország északkeleti felén tartósan borult, párás helyek is lesznek. Legfeljebb a borult tájakon lehet szitálás. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A hajnali 5-12 fokról délutánra a borult, párás helyeken 15, a napos részeken 20 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap a köd- és rétegfelhőzet feloszlása után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de főként az ország északkeleti felén tartósan borult, párás idő valószínű. Legfeljebb a borult tájakon lehet szitálás. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali 5-12 fokról kora délutánra a borult, párás helyeken 15, a napos vidékeken 20 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Címlapról ajánljuk
Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményei szerint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíció áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van, a tavasz vesztese a Momentum lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, a magyar tőzsdén a Richter a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitart a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban vannak, míg Amerikában óvatos emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×