eur:
389.63
usd:
364.91
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozik a Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel (ITM) történő találkozója előtt, az ITM épületénél 2021. november 29-én. A főpolgármester aláírta a fővárosi közösségi közlekedés állami támogatásáról szóló megállapodást.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A kormánynak be kell tartani a jogállami normákat Karácsony Gergely szerint

Magyarország szerinte az áremelkedésekkel járó megélhetési válságból csak az európai támogatások segítségével tud kilábalni.

Magyarország az áremelkedésekkel járó megélhetési válságból csak az európai támogatások segítségével tud kilábalni, ehhez a kormánynak a jogállami normákat kell betartania például szigorú korrupcióellenes intézkedések bevezetésével, az Európai Uniónak pedig az önkormányzatok szerepét érdemes erősítenie - írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán.

A főpolgármester bejegyzése szerint kezdeményezésére az Európai Bizottság és 17 ország nagykövetei és képviselői a Városházán tárgyaltak csütörtökön az uniós forrásokról.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: "a tomboló infláció és az elszálló energiaárak miatt a magyar emberek, a vállalkozások és az önkormányzatok többsége rettentő nehéz anyagi helyzetbe került."

Az egész ország érdeke tehát, hogy mielőbb megkapjuk az uniós forrásokat

- mutatott rá.

A főpolgármester azt írta: az uniós pénzekről a végső döntést az Európai Tanács fogja meghozni, amelynek az országok vezetői a tagjai, ezért is volt fontos a csütörtöki nagyköveti találkozó, hogy a diplomáciai képviseletek tisztségviselői első kézből értesüljenek a magyar jogállamiság helyzetéről és a hazai önkormányzatiság túlélési esélyeiről.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×