eur:
393.1
usd:
374.26
bux:
0
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
Smoke, sparks and fire particles, flying up embers and burning cinder. Vector realistic heat effect of flame in bonfire, from blacksmith works or hell isolated on transparent background
Nyitókép: klyaksun / Getty Images

Lángok csaptak fel a bővülő gödi gigagyárban

A helyiek szerint ez már nem az első eset, és néhány dolgot komolyan sérelmeznek.

Szombaton ismét tűz volt a Samsung-gyárban, erről a Gödért Facebook-oldal számol be, felidézve a katasztrófavédelem szűkszavú közlését az esetről, amely egy bővítés alatt álló gyárban történt "vélhetően elektromos eredetű tűzről" szól.

A Samsung-gyárat azonban csak a Facebook-oldal nevesíti, és több dolgot is sérelmez: a közlés nem elég részletes, arról a helyi polgármestert - állításuk szerint - nem értesítették, a hasonló esetek meglehetősen gyakoriak, nincs garancia a tűzvédett működésre, a katasztrófavédelem nem ellenőrzi a helyszínt a kiemelt beruházás területén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
Jönnek fontos adatok, mire lehet számítani a tőzsdéken?

Jönnek fontos adatok, mire lehet számítani a tőzsdéken?

Gazdasági információk tekintetében nem számítunk ma olyan adatközlésre idehaza, ami a magyar piacon komolyabb hatást fejthetne ki - esetleg az ipari termelői árak alakulása lehet érdekes -, inkább a nemzetközi folyamatokra figyelhetnek majd a befektetők. Fontos lehet majd például a német infláció alakulása, miközben az amerikai felülvizsgált GDP-adat már aligha tartogat majd meglepetést. Ami pedig a jelenlegi kilátásokat illeti, az előzetes adatok alapján leginkább az optimizmus lehet majd jellemző ma a nemzetközi piacokra, a határidős jegyzések állása alapján óvatos emelkedés jöhet Európában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×