eur:
393.78
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Closeup of womans hand holding a pen filling out a census form.
Nyitókép: hapabapa/Getty Images

Vigyázat, csalók próbálkozhatnak a népszámlálásra hivatkozva!

Gyanús esetekben célszerű lehet bejelentéssel a rendőrséghez fordulni.

Aki online kitöltötte a népszámlálási kérdőívet, és arról visszaigazolást is kapott, azt nem keresi fel számlálóbiztos – hívja fel a figyelmet a Szentedre.hu.

A számlálóbiztosok legkorábban október 20-ától, szerdától várhatók, náluk sorszámozott, névre szóló számlálóbiztosi igazolvány lesz, a népszámlálás hivatalos logójával ellátott, „népszámlálás 2022” feliratú nyakpánt és az adatok felvételére táblagép. (Az elmúlt napon a KSH szerdáig meghosszabbította az online népszámlálást, erről bővebben itt írtunk.)

A számlálóbiztos azonosítására szolgál a számlálóbiztosi igazolvány, ami személyi azonosságot igazoló fényképes okmánnyal (személyi igazolvány, útlevél vagy jogosítvány) együtt érvényes. Minden számlálóbiztosi igazolvány egyedi azonosítószámmal rendelkezik. A számlálóbiztosnak fel kell mutatnia az igazolványát, amikor felkeresi az adatszolgáltatót.

Az adatszolgáltató kérheti, hogy az őt felkereső számlálóbiztos igazolja magát személyét azonosító igazolvánnyal is. A számlálóbiztos nevét a népszámlálás teljes időszakában működő információs telefonvonalon (ingyenesen hívható zöldszámon: 06-80-080-143) is ellenőrizni lehet.

A gyanús esetekben pedig célszerű lehet bejelentéssel a rendőrséghez fordulni – jegyzik meg.

A népszámlálással kapcsolatos tudnivalókról, kételyekről és érdekességekről Vukovich Gabriella, a KSH elnöke beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában:

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×