eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszél az európai uniós ügyészséghez csatlakozás ügyében tartott aláírásgyűjtésről rendezett sajtótájékoztatón, a háttérben az aláírásgyűjtő ívek az Országházban 2019. június 5-én. Összesen 680 ezer aláírás gyűlt össze annak érdekében, hogy Magyarország csatlakozzon az uniós ügyészséghez.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Hadházy Ákos javára döntöttek a mentelmi bizottságban

Rágalmazás miatt kérte a bíróság Hadházy Ákos mentelmi jogának a felfüggesztését. A kisvaszari polgármester jelentette fel.

Hadházy Ákost Kisvaszar polgármestere jelentette fel még május 29-én. Az esküjét a héten letevő ellenzéki képviselő ugyanis azt állította, hogy a településen "ellopták" azokat az EU-s pénzeket, amelyeket a romák felemelésére szántak.

Az ügyről a 24.hu írt. A történet érdekes szála, hogy a polgármester sérelmezte nevének emlegetését mint aki a roma pénzekkel történő manipulálás mestere volna, és aki megfélemlíti a faluban élő romákat.

A mentelmi bizottság az ügyet szerdán tárgyalta. Hadházy Ákos az ülésen nem jelent meg. A testület úgy döntött, követi a magánvádas bűncselekmények esetén fennálló, a mentelmi jogot fenntartó gyakorlatát, amely a mentelmi jog célját, továbbá az Országgyűlés, illetve a képviselők zavartalan munkavégzését biztosítja. Így azt javasolják, hogy az Országgyűlés Hadházy Ákos mentelmi jogát az adott ügyben ne függessze fel.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×