eur:
386.94
usd:
356.67
bux:
66232.57
2024. február 22. csütörtök Gerzson
Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszél az európai uniós ügyészséghez csatlakozás ügyében tartott aláírásgyűjtésről rendezett sajtótájékoztatón, a háttérben az aláírásgyűjtő ívek az Országházban 2019. június 5-én. Összesen 680 ezer aláírás gyűlt össze annak érdekében, hogy Magyarország csatlakozzon az uniós ügyészséghez.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Hadházy Ákos javára döntöttek a mentelmi bizottságban

Rágalmazás miatt kérte a bíróság Hadházy Ákos mentelmi jogának a felfüggesztését. A kisvaszari polgármester jelentette fel.

Hadházy Ákost Kisvaszar polgármestere jelentette fel még május 29-én. Az esküjét a héten letevő ellenzéki képviselő ugyanis azt állította, hogy a településen "ellopták" azokat az EU-s pénzeket, amelyeket a romák felemelésére szántak.

Az ügyről a 24.hu írt. A történet érdekes szála, hogy a polgármester sérelmezte nevének emlegetését mint aki a roma pénzekkel történő manipulálás mestere volna, és aki megfélemlíti a faluban élő romákat.

A mentelmi bizottság az ügyet szerdán tárgyalta. Hadházy Ákos az ülésen nem jelent meg. A testület úgy döntött, követi a magánvádas bűncselekmények esetén fennálló, a mentelmi jogot fenntartó gyakorlatát, amely a mentelmi jog célját, továbbá az Országgyűlés, illetve a képviselők zavartalan munkavégzését biztosítja. Így azt javasolják, hogy az Országgyűlés Hadházy Ákos mentelmi jogát az adott ügyben ne függessze fel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.22. csütörtök, 18:00
Schiffer András
ügyvéd, volt országgyűlési képviselő
Vészesen fogynak az ukrán tartalékok, patthelyzetben az EU az ukrán utánpótlásokkal kapcsolatban – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Vészesen fogynak az ukrán tartalékok, patthelyzetben az EU az ukrán utánpótlásokkal kapcsolatban – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

A nyugati szövetségesek a háború eleje óta nem képesek megfelelően ellátni Ukrajnát a megígért mennyiségű fegyverrel, ez pedig egyre kritikusabb helyzetet teremt a frontvonalakon – írja az orosz állami TASZSZ. Az uniós nagykövetek szerdai megbeszélésén patthelyzet alakult ki az Európai Békekeret (EPF) további 5 milliárd euróval történő kiegészítéséről és egy Ukrajnának külön erre a célra szánt ugyanekkora alap létrehozásáról. A „francia-német blokád” egyelőre megbénította az egyeztetéseket. Németország nyitott a kompromisszumra, rugalmasságot javasolva, hogy az Ukrajnának nyújtott kétoldalú adományait részben beszámítsák az EPF-alaphoz való hozzájárulásokba. Franciaország viszont kitart amellett, hogy az európai fegyvergyártóktól vásároljanak új eszközöket a tagállamok – derül ki a Politico beszámolójából. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×