eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Lakossági szelektív hulladékot gyűjtenek be a hasznosítható hulladékbegyűjtéssel és -előkezeléssel foglalkozó Asco Hungária Kft. munkásai a budapesti Izabella utcában 2015. április 20-án. Április 22. a Föld napja. A világméretű környezetvédelmi akciónap társadalmi kezdeményezésként 1970-ben indult az Egyesült Államokból, Magyarországon 1990 óta tartják meg.
Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Karácsony Gergely béremelésen felüli rezsitámogatást ajánlott a kukásoknak

A főpolgármester reggel tett ajánlatot a közterület-fenntartó dolgozóinak.

"Azon dolgozunk, hogy helyreálljon a szemétszállítás rendje, a kollégák felvegyék a munkát. A szemétszállítás biztosítása a hatályos törvények szerint ma reggeltől a katasztrófavédelem dolga, ma még ezt nem tudták megoldani teljeskörűen" - írta a főpolgármester.

Karácsony Gergely közölte, csütörtök reggel a Budapesti Közművek (BKM) Ecseri úti telepén találkozott a közterület-fenntartó dolgozóival és megerősítette az ajánlatukat: a lehetőségeik határáig elmenve próbálják segíteni a dolgozóikat a megélhetési válságban, ezért az idei 15 százalékos béremelés fölött bruttó 200 ezer forintos rezsitámogatást ajánlott.

Erről tárgyalnak majd a budapesti cégek szakszervezeteivel is - írta a főpolgármester.

Karácsony Gergely kitért arra is, Budapest saját bevétele arra sem elég ma, hogy az "egekbe emelt" áramszámlát kifizessék.

"De mi nem engedünk így sem a szolidaritásból, hogy annyit segítsünk, amennyit csak tudunk. Hogy többet tudjunk, ahhoz az kellene például, hogy a kormányzati Kukaholding törlessze az adósságát, adja vissza azt a 15 milliárdot, amit a budapestiek szemétdíjából elvett" - fogalmazott a főpolgármester, hozzátéve: "szövetségese vagyok a dolgozóknak, hogy ezt visszaszerezzük a városnak."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×