eur:
394.03
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Gémesi György Facebook-oldala.

Ronggyá ázott a felújítás alatt lévő gimnázium, hazaküldték a gyerekeket a suliból

Teljesen elázott a felújítás alatt álló gödöllői Török Ignác gimnázium. A tanulókat kénytelenek voltak hazaküldeni. A polgármeseter videót tett közzé.

Cserélik a tetőt a gödöllői Török Ignác gimnáziumnál, de a felújítás alatt is tanítanak. A hatóságok nem engedélyezték az otthoni, digitális oktatás, bár ugye nincs teteje a sulinak. A hétvégi esők most eláztatták az épületet, mert a ponyvák több helyen átszakadtak.

A helyzet tragikus lehet, mert hétfőn reggel a helyszínre ment Gémesi György. A polgármester élő Facebook-videóban jelentkezett be.

A posztjában azt írta: a Török Ignác gimnázium és a vele egy épületben lévő napi 1300 adagot főző városi konyha, “ronggyá” ázott. Ma reggel a tankerület rendelkezése alapján jelenléti oktatás indult volna a korábbi rendkívüli szünet után.

Gémesi György szerint többmilliós lehet a kár. Úgy folytatja, hogy "mind az iskola mind a konyha helyzete elkeserítő. Ma levelet írok Pintér Sándor belügyminiszter úrnak, azonnali intézkedést kérek a tanulók, tanári kar és az ott dolgozók biztonsága és a zavartalan oktatás feltételeinek biztosítása érdekében".

A polgármester kifakadva írja, hogy "szeretném a tankerület és Vécsey László (országgyűlési képviselő) figyelmét felhívni arra, akik az épületet jelenléti oktatásra alkalmasnak ítélték meg, hogy

nem a “sufnit” újítják fel a falu szélén,

hanem az országos rangsorban a 13. legjobb gimnáziumának épületét, ahol több mint 730 tanuló tanulna.

A poszt alatti kommentekből kiderül, hogy tényleg nagy baj lehet, mert az egyik bejegyzés szerint "a konyha felett a tanári van. El lehet képzelni, hogy az milyen állapotban van..."

A Budapestkörnyéke.hu értesülése szerint a suli energetikai felújítása elhúzódik, volt olyan nap, amikor mérgező azbeszt tartalmú anyagokat is bontottak akkor, amikor gyerekek voltak az iskolában.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×