eur:
368.57
usd:
344.44
bux:
48800.45
2023. június 7. szerda Róbert
https://www.facebook.com/penzmuzeum
Nyitókép: https://www.facebook.com/penzmuzeum

Így fog kinézni a Buda Palota égbeugró csodaszarvasa

A szobor a tervek szerint egy bronzsziklán fog elhelyezkedni.

A ma már Buda Palotaként ismert szecessziós épület kertjébe egy csodaszarvast ábrázoló bronzszobor készül.

"A magyarok lélekvezető állatát egy bronz szikla tetejére képzeltem el, hogy szarvasteste - amelyet több ezer bronz lemezből hajlított »aranyszőr lemezből« alkottam meg - egybefonódjon az éggel és éjszaka csillagképként ragyogjon" – fogalmazott az alkotásról a tervező szobrászművész, Szőke Gábor Miklós a közösségi oldalán.

A szobor látványtervének képeit egy Facebook- posztban osztotta meg:

Címlapról ajánljuk
Úristen! Legalább 12 ezerszer

Úristen! Legalább 12 ezerszer

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság legfrissebb kutatása a magyar rádiók zenei repertoárját és a zenei toplistákat vizsgálta a médiaszolgáltatók adatai alapján.

Új részletek a háború vitatott szabotázsakciójáról

A Fehér Ház már hónapokkal az Északi Áramlat gázvezetékek felrobbantása előtt tudott egy készülő szabotázsról. A tippet, hogy közvetlenül az ukrán főparancsnoknak jelentő ukrán katonák terveztek támadást, egy európai titkosszolgálat adta a CIA-nek.
Nincs augusztus Corvin (Palace) nélkül

Nincs augusztus Corvin (Palace) nélkül

Corvin Palace néven nyit meg augusztus végén a felújított Corvin Áruház a budapesti Blaha Lujza téren, az eredeti állapotban helyreállított homlokzatot takaró háló kedden ünnepélyes keretek között került le az épületről.
VIDEÓ
Putyin: ez terrorizmus!

Putyin: ez terrorizmus!

Kijev a Nyugat ösztönzésére tovább élezi a helyzetet, háborús bűncselekményeket és terrorista módszereket alkalmaz, amire a kahovkai vízerőmű elleni támadás is példa - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök török hivatali partnerével, Recep Tayyip Erdogannal szerdán folytatott telefonbeszélgetése során. A Kreml sajtószolgálatának közleménye szerint Putyin felhívta Erdogan figyelmét arra, hogy az incidens nagyszabású környezeti és humanitárius katasztrófához vezetett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×