eur:
390.43
usd:
364.14
bux:
68347.87
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Paperwork files searching information business concept, Businessman hands typing keyboard computer, working in stacks of report papers and piles of unfinished documents achieves on office desk
Nyitókép: smolaw11/Getty Images

Máris döntéseket hozott a kormány által alakított új testület

Fajsúlyos kérdések szerepeltek az asztalán, többek között nagybefektetők támogatásáról, magyarországi uniós fejlesztési programokról határozott.

A Gazdaságfejlesztési Miniszter közleményben számolt be arról, hogy augusztus 25-én megtartotta első ülését a kormány újonnan létrehozott döntéshozó testülete, a Növekedési és Versenyképességi Kabinet, amelynek vezetésére a miniszterelnök Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert kérte fel.

A kabinet működésének elsődleges célja a jelenlegi háborús gazdasági helyzetben a versenyképesség erősítése, a gazdasági növekedés és a teljes foglalkoztatottság feltételeinek biztosítása.

A csütörtöki ülés résztvevői számos jelentős előterjesztést tárgyaltak meg, több nagybefektető magyarországi beruházásának támogatásáról határoztak és áttekintették az új építésű lakóingatlanokra vonatkozó kedvezményes ÁFA-kulcs részletszabályait.

Mindezek mellett jóváhagytak több, társadalmi felzárkózást támogató európai uniós fejlesztéspolitikai javaslatot,

valamint részletesen megtárgyalták az energiaárak radikális emelkedésének társadalmi és gazdasági hatásait.

A május legvégén, több gazdasági-, szakmai- és állami partnerszervezet részvételével megalakult és a kormány szakmai konzultatív fórumaként működő Versenyképességi Munkacsoport a jövőben a Növekedési és Versenyképességi Kabinet döntéselőkészítő és társadalmi egyeztető szerveként folytatja tevékenységét.

Az üléseken a tagok (a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a külgazdasági és külügyminiszter, a pénzügyminiszter, az építési és beruházási miniszter, a területfejlesztési miniszter), illetve a delegáltak mellett állandó meghívottként a kormányzati egyeztetések koordinálásáért, valamint az Országos Beruházás Monitoring rendszer működtetéséért felelős kormánybiztos vesz részt.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×