eur:
394.6
usd:
369.83
bux:
65173.95
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: MÁV

Tíz hónap után újra teljes sebességgel közlekedhetnek a vonatok egy zsúfolt szakaszon

Megszűnt a sebességkorlátozás Kőbánya teher állomáson, amely az összes Nyugatiból induló és Kőbánya-Kispest felé tartó vonat közlekedésében késéseket okozott.

Ezt Vitézy Dávid jelentette be Facebook-oldalán. A közlekedéspolitikáért felelős államtitkár arról számolt be, hogy az átmenő vágányokon befejeződött a biztosítóberendezés helyreállítása, így augusztus 20-ától ismét a normális, 60, illetve 80 kilométer/órás sebességgel haladhatnak át a vonatok Kőbánya teher állomáson.

A sebességkorlátozásokat tavaly novemberben vezették be, amikor egy csőtörés következtében Kőbánya teher állomás biztosítóberendezésének elektromos részeit jelentős károsodás érte, ezért korlátozni kellett a vonatok sebességét. A helyreállítási munkálatok továbbra is folytatódnak az állomás más részein.

Vitézy Dávid azt írta, hogy helyzet tarthatatlan volt, mert a sebességkorlátozások jelentős késéseket okoztak az összes, Debrecen, Nyíregyháza, Szeged, Kecskemét, Szolnok, Lajosmizse felé tartó vonat közlekedésében.

Ezért az államtitkári kinevezését követően több megoldási javaslatot is kidolgozott a gyors, kizárólag a vonatok zömét érintő helyreállításra, amit aztán a MÁV új vezetésével közösen meg is valósítottak.

Vitézy Dávid azt is megemlíti, hogy a ceglédi fővonal, fővárosi szakasza, hazánk legnagyobb személyforgalmat lebonyolító vasúti közlekedési folyosója. Az elővárosi és a távolsági forgalomban is meghatározó a szerepe.

Mint írja, augusztus 29-től már a lajosmizsei vonal S21-es járatai is az eredeti menetrend szerint közlekednek majd.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×