INFORÁDIÓ
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly

szánthó miklós

alapjogokért központ

cpac

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója sajtótájékoztatót tart az amerikai republikánus tábor budapesti konferenciájáról a szervezet fővárosi székhelyén 2022. január 26-án. Március 25-én és 26-án rendezik meg az amerikai republikánus tábor Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű konferenciáját a Várkert Bazárban. A CPAC Hungary fő szónokának Orbán Viktor miniszterelnököt kérték fel. Sok száz résztvevőt várnak, kiemelt külföldi és hazai előadókkal.

Szánthó Miklós: a keleti és a nyugati szocializmus is veszélyt jelent a biztonságunkra

Infostart / MTI

A keleti és a nyugati szocializmus is veszélyt jelent a biztonságunkra - hangsúlyozta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója szombaton a dallasi CPAC-konferencián a jogi elemző intézet közösségi oldalán közzétett beszámoló szerint.

Az Alapjogokért Központ bejegyzése szerint Szánthó Miklós Texasban kijelentette: "alapjaiban átalakuló világunkat vagy egy újfajta, zavaros szocializmus fogja uralni - jöjjön az akár keletről, akár nyugatról -, vagy mi, konzervatívok".

A budapesti CPAC Hungary-t is megrendező központ vezetője úgy vélekedett, hogy a mostani háborús helyzetből "az egyedüli kiút a béke, de ehhez jobboldali győzelmekre van szükség világszerte".

Szánthó Miklós megfogalmazása szerint "csak a jobboldal tudja garantálni a nemzet biztonságát, méltóságát, a józan észt és a realista külpolitikát, ezért kell közösen együtt dolgoznunk, hogy megvalósítsuk a liberálisok rémálmát, a nemzeti erők nemzetközi összefogását".

A főigazgató emlékeztetett arra, hogy a magyarok első kézből ismerik a kommunizmus bűneit; "ez volt az eredeti eltörlés kultúrája, azaz a +cancel culture+, felszteroidozva". Szánthó Miklós szavai szerint "a kommunista nem vész el, csak átalakul; ezért ki kell mondanunk: amit progressziónak nevezünk, azt inkább igazi nevén kell hívni: marxizmus".

Az Alapjogokért Központ főigazgatója kiemelte: három évtizeddel azután, hogy Közép-Európa felszabadult a kommunista elnyomás alól, ismét a szocializmus fenyegetésével kell szembenézni.

Hangsúlyozta azt is, hogy az újbaloldal társadalomromboló törekvéseinek súlyos biztonságpolitikai következményei is vannak. Erre példaként említette, hogy a politikai korrektség jegyében átírják a történelmet, lerombolják a nemzeti büszkeséget, a családot és elszakítják a nyugati társadalmakat kulturális gyökereitől.

A jogi elemző intézet bejegyzése felidézte, hogy az Alapjogokért Központ és a CPAC-et szervező Amerikai Konzervatív Unió együttműködése évekre nyúlik vissza. Az első amerikai CPAC-et 1974-ben rendezték, Európában az elsőt, a CPAC Hungary-t - a Központ és az ACU együttműködésében - idén Budapesten tartották - emlékeztettek.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018