eur:
394.93
usd:
370.56
bux:
65090.71
2024. április 19. péntek Emma
Ég a gázláng egy gáztűzhelyen Chisinauban 2022. január 27-én. Moldovában válságos a helyzet a földgáz árának emelkedése miatt, a parlament január 20-án szükségállapotot vezetett be az országban. Amíg novemberben ezer köbméter földgáz beszerzési ára 450 dollár volt, januárban már 647 dollár. A moldovai gázipari vállalat, a Moldovagaz január 21-én azt javasolta az országos energiaszabályozási ügynökségnek (ANRE), hogy több mint 40 százalékkal emeljék a fogyasztók gázdíját.
Nyitókép: MTI/EPA/Dumitru Doru

Rezsicsökkentés - Még bő egy hétig lehet soron kívül bediktálni a mérőállást

Augusztus 1-jével életbe léptek a rezsicsökkentés új szabályai, és már csak az átlagfogyasztásként meghatározott mennyiség erejéig érvényes a kedvezményes gáz- és áramár a lakosság számára.

Az efölötti fogyasztásért lakossági piaci árat kell fizetni (ami viszont még mindig kevesebb, mint a világpiaci ár).

A változás miatt az energiaszolgáltatók rendkívüli lehetőséget biztosítanak a mérőállás bediktálására: azok az ügyfelek is diktálhatnak, akiknek nem most van a leolvasási időszaka. Ha nem adják meg a felhasználók a mérőállást, akkor az energiaszolgáltató állapítja meg a számlákban elszámolt havi részmennyiséget - emlékeztet a hirado.hu.

A szolgáltatók továbbá azt kérik, hogy ügyfeleik ügyeljenek a tényleges mérőállás pontos bediktálására. Az eddigi fogyasztásától jelentősen eltérő mérőállást a számlázás során a szolgáltató felülvizsgálhatja, és módosíthatja a hálózati elosztó leolvasása alapján.

Frissítés: a határidőt az MVM/E.ON meghosszabbította augusztus 15. hétfőig.

További információk a szolgáltatók oldalain: az E.ON-ügyfelek itt, az MVM Next ügyfelei pedig itt olvashatják a mérőállás bediktálására vonatkozó tájékoztatót.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×