eur:
389.41
usd:
363.26
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Tankolás Magyarország első mobil hidrogén-töltőállomásán a Linde Gáz Magyarország Zrt. budapesti telephelyén az avatás napján, 2021. április 29-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Jönnek a havi félmilliós képviselői benzinkártyák

A Parlament megemelte a képviselők üzemanyagkeretét. Mindezt "a választókerületek méretének arányosabb figyelembevételével" indokolták.

Mostantól, akár havonta több, mint félmillió forintot is költhet egy képviselő üzemanyagra – olvasható a 24.hu-n.

A portál szerint ennyit jelent, hogy a parlament 10 százalékkal megemelte a honatyák üzemanyagkeretét.

A legkevesebbet a budapesti képviselők költhetik, mivel ők havonta 2500 kilométert autózhatnak közpénzen. Ez persze csak akkor igaz, ha kétezer köbcentinél kisebb az autójuk motorja éa kocsi átlagosan 7 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.

A legtöbbet a Budapesttől legmesszebb lakó honatyák autózhatnak, mivel

az ő keretük havonta 6500 kilométer.

De a norma meghatározásánál nemcsak azt veszik figyelembe, hogy ki milyen távol él a fővárostól, hanem azt is, hogy mekkora választókörzetben nyert mandátumot.

Mindezek figyelembevételével egy Budapesten élő képviselő mostantól kedvezményes ár mellett havonta 84 ezer, piaci áron pedig 126 ezer forintért tankolhat. A fővárostól több mint 300 kilométerré élő honatya viszont hatósági árral számolva 350 ezer, piaci áron viszont 526 ezer forintos benzinkártyát igényelhet.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×