eur:
392.81
usd:
367.87
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2022. április 27-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely: nincs több idő várni

Sürgős egyeztetést kezdeményezett a főpolgármester az uniós forrásokért Navracsics Tiborral.

Sürgős egyeztetést kezdeményezett a kormánnyal Karácsony Gergely főpolgármester annak érdekében, hogy Magyarország és azon belül Budapest hozzájusson a gazdasági, az energia- és a klímaválság kezelésére szolgáló európai forrásokhoz.

A főpolgármester azt írta, hogy nincs több idő várni: a magyaroknak járó pénzt haza kell hozni, ezért írt levelet Navracsics Tibor területfejlesztési miniszternek, ebben ismét kifejezte Budapest együttműködési szándékát.

Emlékeztetett arra, hogy a miniszter a héten bejelentette, a kormány kész egyezségre jutni az Európai Bizottsággal.

"Örömteli hír, hisz így van esély, hogy utolsóként az EU-ban végre hazánk is hozzájusson az uniós forrásokhoz!

Azonban újra ismétlem magam: jelen helyzetben sürgető és fontos lenne a főváros és a kormány közös cselekvése" - húzta alá Karácsony Gergely.

A levélben úgy fogalmazott: meggyőződése, és ebben a héten Brüsszelben, az Európai Bizottság több tagjával folytatott tárgyalásai is megerősítették, hogy az uniós támogatások okos és felelős felhasználásával Magyarország és Budapest is érdemi lépéseket tehet a gazdasági válság, az energiaválság és a klímaválság megoldására. "Ehhez azonban együtt kell működnünk" - hangsúlyozta a főpolgármester.

Karácsony Gergely azt javasolta Navracsics Tibornak, hogy vonja be az önkormányzatokat és Budapestet az európai helyreállítási források felhasználásába.

Ugyanakkor szükségesnek nevezte a fővárosi városvezetés által kidolgozott konkrét, európai forrásból finanszírozható tervek bemutatását a közösségi közlekedés fejlesztése, a lakhatási költségek csökkentése, valamint az energiaválság megoldása érdekében.

Továbbá azt is javasolja, hogy a miniszter vonja be az Európai Bizottsággal való tárgyalásokba Budapest és a fővárosi városvezetés európai kapcsolatrendszerét és uniós lobbierejét.

"A pénteken küldött levelemre már a válasz is megérkezett, amelyben Navracsics miniszter megerősítette, hogy a kormány tárgyal Brüsszellel, a velem való egyeztetésre pedig július második felében lesz lehetősége. Budapest addig is folytatja a munkát az európai partnereivel" - írta a főpolgármester.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×