eur:
389.65
usd:
361.98
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: Pixabay.com

Siófoki polgármester: pillanatok alatt a csőd szélére lehet tántorogni

Részletes adatokat tett közzé az áramár emelkedéséről Lengyel Róbert.

A kormány június elején döntött úgy, hogy a rezsicsökkentésre ezentúl csak a lakosság lesz jogosult, az önkormányzatok és cégek nem vehetik kedvezményes áron az energiát.

Siófok polgármestere közösségi oldalán számolt be arról, hogy az önkormányzatnak és intézményeinek mennyit kell fizetniük az áramért kilowattóránként.

Egy éve egy kwh 27 Ft volt, most pedig 123 forint, ami majdnem ötszörös emelkedés.

A polgármester szerint ez magyarázatot ad arra, miért is kerül idén százmillióikba csak az, hogy az éjszakai közvilágítás működjön Siófokon.

„A korábbi kormánydöntések okán elvont/lecsökkentett bevételek és a hihetetlen mértékű áremelkedések mellett azt gondolom, a laikus számára is érthető, miért szajkózom az előrelátó és megfontolt gazdálkodást. Pillanatok alatt a csőd szélére lehet tántorogni, ha nem figyelünk” – írja, hozzátéve, hogy sok önkormányzat már nem is nadrágszíj-szorítást, hanem konkrétan pénzügyi összeomlást vizionál.

Lengyel Róbert kiemelte azt is, hogy az iparűzésiadó-bevétel kiesésének kompenzálására ígért, két részletű állami forrást egyelőre várják. Ha valóban megérkezik, abból is a megemelkedett energia- és egyéb árak kiegészítésére futja majd, fejlesztésre vélhetően nem.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×