eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: BKK

Óvatosan a Blaha Lujza térnél, furcsán működik a lámpa!

Az egyik irányból még zöld, a másikból már piros a lámpa a gyalogosoknak.

Az RTL Klub egyik VII. kerületi nézője hívta fel a figyelmet egy furcsa, balesetveszélyesnek tűnő lámpás útkereszteződésre Budapesten. Elmondása szerint a Blaha Lujza tér új átkelőjénél többször is veszélyes helyzetbe került, de csak utólag jött rá, hogy az autósnak és neki is igaza van. Az egyik irányból ugyanis még zöld, a másikból már piros a gyalogosokat irányító lámpa.

A csatorna megkeresésére a közútkezelők munkatársa elmondta, hogy a lámpa helyesen működik, a furcsa rendszer célja, hogy a középszigeten ne ragadjon gyalogos, amikor véget ér a szabad jelzés. Az autósok számára viszont ez eléggé megtévesztő lehet, ők ugyanis a gyalogosok piros lámpáját látják – véli egy KRESZ-szakértő, aki az mondta, hogy ez egy forgalomszervezési hiba.

A szakértő szerint egyébként a gyalogosnak van elsőbbsége.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×