INFORÁDIÓ
2022. június 26. vasárnap
János, Pál

novák katalin

stipendium peregrinum

ösztöndíj

Novák Katalin lett a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram fővédnöke

Novák Katalin lett a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram fővédnöke

Infostart / MTI

Szívügye a fiatal tehetségek támogatása.

Novák Katalin köztársasági elnök vállalta a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram fővédnökségét. Csütörtöki Facebook-bejegyzésében azt írta, "a fiatal tehetségek támogatása az egyik szívügyem volt eddig is, és ezután is az marad. Ezért örömmel vállaltam a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram fővédnökségét".

Az államfő emlékeztetett: a három évvel ezelőtt indult a program a legkiemelkedőbb képességű magyar diákoknak teszi lehetővé, hogy állami segítséggel szerezzenek diplomát a világ legjobb egyetemein.

Az elmúlt években az ösztöndíj már 170 fiatalnak segített a felvételije és a tanulmányai finanszírozásában - tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a "Stipi-ösztöndíjra" már idén is jelentkezhetnek a https://ntk.hu/ oldalon azok a diákok, akik "mernek nagyot álmodni és belevágni egy hatalmas kalandba".

A Nemzeti Tehetség Központ Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogramjának B komponensére azok a fiatalok pályázhatnak, akik a világ legrangosabb külföldi egyetemeire nyertek felvételt.

Az ösztöndíj a nyerteseknek jelentős anyagi segítséget nyújt: a támogatás egy éven keresztül minden költségüket fedezi a tandíjtól az utazási és szállásköltségen át egészen az étkezésig.

Az ösztöndíjra június 13-ig várják a 17 és 24 év közötti fiatalok jelentkezését a www.ntk.hu oldalon.

Az ösztöndíjasok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg idén 250 millió forint, fejenként akár 27 millió forint is elnyerhető.

Nyitókép: Novák Katalin/Facebook
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018