eur:
394.35
usd:
370.48
bux:
66147.74
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Novák Katalin/Facebook

Novák Katalin lett a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram fővédnöke

Szívügye a fiatal tehetségek támogatása.

Novák Katalin köztársasági elnök vállalta a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram fővédnökségét. Csütörtöki Facebook-bejegyzésében azt írta, "a fiatal tehetségek támogatása az egyik szívügyem volt eddig is, és ezután is az marad. Ezért örömmel vállaltam a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram fővédnökségét".

Az államfő emlékeztetett: a három évvel ezelőtt indult a program a legkiemelkedőbb képességű magyar diákoknak teszi lehetővé, hogy állami segítséggel szerezzenek diplomát a világ legjobb egyetemein.

Az elmúlt években az ösztöndíj már 170 fiatalnak segített a felvételije és a tanulmányai finanszírozásában - tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a "Stipi-ösztöndíjra" már idén is jelentkezhetnek a https://ntk.hu/ oldalon azok a diákok, akik "mernek nagyot álmodni és belevágni egy hatalmas kalandba".

A Nemzeti Tehetség Központ Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogramjának B komponensére azok a fiatalok pályázhatnak, akik a világ legrangosabb külföldi egyetemeire nyertek felvételt.

Az ösztöndíj a nyerteseknek jelentős anyagi segítséget nyújt: a támogatás egy éven keresztül minden költségüket fedezi a tandíjtól az utazási és szállásköltségen át egészen az étkezésig.

Az ösztöndíjra június 13-ig várják a 17 és 24 év közötti fiatalok jelentkezését a www.ntk.hu oldalon.

Az ösztöndíjasok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg idén 250 millió forint, fejenként akár 27 millió forint is elnyerhető.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×