eur:
394.33
usd:
371.39
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Facebook/Őrsi Gergely

Mérföldkőhöz értek az egyik kerületben a rollerkáosz ügyében

Megegyeztek a kölcsönzőcégekkel, már megvan egyes mikromobilitási pontok helye is.

Őrsi Gergely, Budapest II. kerületének polgármestere a Facebookon számolt be arról a napokban, hogy megegyeztek mindhárom elektromosroller-kölcsönző céggel, amelyek ezután kötelesek lesznek gondoskodni arról, hogy az általuk biztosított e-rollereket a telephelyeken kívül csak a mikromobilitási pontokon lehessen leállítani. A múlt héten pedig elkezdték az első 19 ilyen helyszín kijelölése.

A felfestések mellé több helyen támaszokat is építenek. A szolgáltatók a veszélyhelyzetet követően területfoglalási díjat fizetnek a mikromobilitási pontok után - írta a polgármester.

Az eldobált e-rollerek ügyét 2021 decemberében egy rendelettel szabályozták, ebben szerepelt a mikromobilitási pontok létesítése.

"Ha egy rollert nem a mikromobilitási pontokon helyeznek el, szankcionálni fogjuk. Türelmi idő után elszállítjuk, szankcionáljuk, és a szolgáltató fizet" - írta Őrsi Gergely.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×