eur:
394.26
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Close up on woman legs feet standing on the electric kick scooter on the pavement wearing jeans and sneakers in summer day
Nyitókép: Miljan Živković/Getty Images

Újabb lépés rollerügyben a Belvárosban, most a lakosok is sorra kerülnek

Együttműködési megállapodást kötött Budapest V. kerülete - a Bird után - a Lime rollermegosztóval is, azért, hogy a városrészben rendezzék a szolgáltató elektromos eszközeinek használatát.

A kerület közleménye szerint a Lime-mal aláírt megállapodás keretében lakosságbarát intézkedést is megvalósítanak együtt: edukációs programot és közterület-fejlesztést.

Az elméleti és gyakorlati oktatóprogramon előzetes jelentkezés alapján ingyenesen vehetnek majd részt az V. kerületi lakosok. A Lime rollerszolgáltató ezen kívül pénzügyi támogatást is nyújt az önkormányzatnak közutak, közterek és parkok kezeléséhez, fejlesztéséhez és üzemeltetéséhez - írták.

A kerületi szabályozás szerint 18 év alattiak nem használhatják a Lime e-rollerjeit, azokkal tilos a járdán haladni, valamint a sebességük a Behajtani tilos! zónáknál (gyalogos zóna, sétálóutca) fokozatosan csökken, majd az eszköz leáll és az utazás csak az adott zóna elhagyása után válik újra lehetővé.

Az e-rollereket menet közben is leolvasható méretű, három oldalról látható azonosítószámmal látják el, felelősségbiztosítást köt rájuk a szolgáltató, és az eszközöket csak a kijelölt területeken lehet felvenni, letenni - olvasható a közleményben.

Közölték azt is, hogy egyórás türelmi idő áll rendelkezésre a tiltott helyen lerakott eszköz elszállítására, azután e-rollerenként 50 ezer forint kötbér terheli a szolgáltatót.

A kerület előzőleg, május elején a Bird rollermegosztóval kötött együttműködési megállapodást a biztonságos használat és a rendezett városképet biztosító eszköztárolás érdekében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×