eur:
392.91
usd:
366.41
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Fontos bejelentést tett a nyári táborokról az NNK

Járványügyi korlátozások nélkül megtarthatók, de...

A kedvező koronavírus-helyzet miatt járványügyi korlátozások nélkül megtarthatók az idei nyári táborok, így azokat ismét a korábban megszokott keretek között szervezhetik, bonyolíthatják le – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján.

A közlemény szerint a tábort annak kezdete előtt legalább hat héttel a helye szerint illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal népegészségügyi feladatkörében eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalnál kell bejelenteni. Közölni kell a táborozás

  • helyét,
  • időpontját,
  • a résztvevők várható számát,
  • a tábort szervező vagy a képviseletére jogosult nevét, elérhetőségét.

Azt írták, ugyan a kockázat kisebb, de a koronavírus továbbra is jelen van, ezért az NNK a járványtól függetlenül is szükségesnek tartja és javasolja az általános higiénés szabályok betartását.

Így

a táborokban kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző diák, illetve szervező vehet részt,

erről ~ gyerek esetében a szülőnek – nyilatkozni is kell.

Javasolják továbbá, hogy a táborban részt vevő szervezők és segítők lehetőség szerint legyenek a koronavírus elleni védőoltás legalább két dózisával beoltva.

Kiemelték, zárt térben a foglalkozások esetén kiemelt figyelmet kell fordítani a rendszeres, megfelelő intenzitású szellőztetésre, ez vonatkozik a folyosókra és a szociális helyiségekre is.

A tábor működtetése során gondoskodni kell a személyi higiéné betartásáról, amelynek alapja a gyakori, alapos szappanos kézmosás, esetleg kézfertőtlenítés, valamint a köhögési etikett betartása. Az NNK szerint fontos, hogy a személyi higiéné alapvető szabályairól a táborba érkezők is kapjanak részletes, az adott korosztálynak megfelelő tájékoztatást.

Ha egy gyerek vagy szervező betegség tüneteit észleli, haladéktalanul el kell őt különíteni, egyúttal értesíteni kell a szervezők által előzetesen felkért orvost, aki dönt a további teendőkről. A beteg gyermek felügyeletét ellátó embernek kötelező kesztyűt és maszkot kell használnia.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×