eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Nyitókép: Police.hu

Emmi: marad az iskolaőr program

Az indulás óta 480 esetben kellett intézkedniük iskolaőröknek, testi kényszert 47-szer alkalmaztak, bilincset háromszor, rendőrbotot pedig egy alkalommal.

Mint ismeretes, az iskolaőri rendszert a diákok közötti és a tanárok elleni agresszió visszaszorítására hozták létre. 2020 szeptembere óta összesen 480 esetben kellett intézkedniük iskolaőröknek, testi kényszert 47-szer alkalmaztak, bilincset háromszor, rendőrbotot pedig egy alkalommal – írta meg a Népszava. Hatáskörüket túllépő iskolaőrök is akadtak, négy büntetőeljárás indult ilyen okból. Jelenleg közel 500 képzett iskolaőr lát el szolgálatot az országban. Az iskolaőrök a rendőrség kötelékébe tartoznak.

A Pedagógusok Szakszervezete úgy tapasztalja, hogy az alapproblémák ugyanúgy megvannak, mint korábban, csak sok esetben az iskolán kívül robbannak a feszültségek. „Nyitott marad az, hogy szociális problémákat nem tud az iskola megoldani, és nem tudja megoldani a tanulási nehézségekből eredő agressziót és indulatot. Ezek a kérdések megoldatlanok maradnak továbbra is” – vélekedett az ATV-nek Szabó Zsuzsa, PSZ elnöke.

Mravcsik Sándor, a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium igazgatója ugyanakkor arról beszélt a csatornának, hogy "nagy mértékben javult a helyzet, mert szünetben a gyerekek között vannak az iskolaőrök, és ezáltal megakadályozzák a köztük kialakuló konfliktusokat".

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a program egyértelműen bevált és az új kormány felállása után is folytatódik. A csatorna kérdéseire a tárca azt is közölte, hogy nemzetközi viszonylatban nem kiemelkedő idehaza az iskolai szóbeli vagy fizikai agresszió szintje.

Címlapról ajánljuk
Cápatámadás a Balatonban? – szakértők a mesterséges intelligencia különös világáról
aréna

Cápatámadás a Balatonban? – szakértők a mesterséges intelligencia különös világáról

A polgár akkor fogja a mesterséges intelligenciát befogadni, amikor nagyon jól körülhatárolt területeken életjobbító faktorként érzékeli – vélekedett a mesterséges intelligencia jövőbeni hasznosításáról Rab Árpád digitáliskultúra-szakértő, jövőkutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Információs Társadalom Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa és Tilesch György nemzetközi mesterségesintelligencia-szakértő, a PHI Institute alapító elnöke, a Neumann Társaság MI-nagykövete az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol szó esett az új technológia veszélyeiről, a korlátairól és a hasznairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Egyre feszültebb a viszony Ukrajna és fontos szövetségese között - Háborús híreink vasárnap

Egyre feszültebb a viszony Ukrajna és fontos szövetségese között - Háborús híreink vasárnap

Az Ukrajna által javasolt béketerv, valamint a fekete-tengeri gabona-egyezmény felélesztésére irányuló legújabb ENSZ-javaslatok "nem reálisak" - mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter; Volodimir Zelenszkij közben szombaton lengyelországi látogatása során kitüntetéseket adott át két lengyel önkéntesnek, de nem találkozott hivatalos személyekkel a Kijev és Varsó között a gabonaimport miatt feszült viszony közepette. A fronton közben tovább folynak a harcok, Ukrajna arról számolt be, hogy áttörték az orosz védelmi vonalakat az ország déli részén fekvő Zaporizzsja térségében. Kilenc ember meghalt és 16 megsebesült, köztük két tábornok, az ukrán katonai hírszerzés vezetője szerint egy ukrán légicsapásban, amely Oroszország fekete-tengeri haditengerészeti parancsnokságát érte a Krímnél. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×