eur:
389.41
usd:
363.76
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek (k) püspökké szenteli Fekete Szabolcs Benedeket a szombathelyi Sarlós Nagyboldogasszony-székesegyházban húsvéthétfőn, 2022. április 18-án. Fekete Szabolcs Benedeket Ferenc pápa március 11-én címzetes basti püspökké és a Szombathelyi Egyházmegye segédpüspökévé nevezte ki.
Nyitókép: MTI/Filep István

Püspökké szentelte Fekete Szabolcs Benedeket Szombathelyen Erdő Péter bíboros - videó

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek püspökké szentelte Fekete Szabolcs Benedeket, akit Ferenc pápa március 11-én címzetes basti püspökké és a Szombathelyi Egyházmegye segédpüspökévé nevezett ki.

A szombathelyi Sarlós Nagyboldogasszony-székesegyházban húsvéthétfőn tartott szertartáson Erdő Péter hangsúlyozta: az apostoli hitvallás lényege az a mondat, amelyet az újonnan felszentelt püspök szolgálatának jelmondatául választott: "Legeltesd bárányaimat!". Szentbeszédének középpontjába a bíboros a "Ne féljetek!" jézusi bátorítást állította. A félelem és a félelem elűzése alapvető motívum a feltámadás történetében - jelentette ki.

Azt mondta: amikor az ember egy magánál sokkal nagyobb hatalommal találkozik, önkéntelenül eltölti a félelem. "Így vagyunk ezzel, ha a természet elemi erőivel találkozunk, főleg katasztrófák idején. Egy földrengés, egy vulkánkitörés, árvíz vagy cunami mindenképpen félelmet kelt az emberben, de sokszor a biológiai katasztrófák is, egy-egy nagy járvány például joggal ébreszt félelmet az emberek szívében" - fogalmazott. A félelemnek vannak emberi okai is - tette hozzá, példaként említve a háborúkat, a gonosz embereket, olykor a világi hatalmat.

Mégsem kell félnünk - mondta Erdő Péter, hiszen "Isten jót akar nekünk, az ő végtelen hatalma emberszerető hatalom", ez látszik a világ történetéből.

A 44 éves Fekete Szabolcs Benedek püspökké szentelése után köszöntőjében azt emelte ki, hogy kinevezését nem valamiféle "hatalomgyakorlásnak", hanem szolgálatnak tekinti, amellyel mindenekelőtt Székely János megyés püspök munkáját kívánja segíteni.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×