eur:
394.42
usd:
365.17
bux:
65543.59
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Pharmacy electric sign meaning that the pharmacy is open
Nyitókép: Luis Cagiao Photography/Getty Images

Országos ügyelet- és gyógyszertárkereső weboldal indult

Elindult a napokban az országos ügyelet- és gyógyszertárkereső holnap, amely kisebb háztartási balesetek vagy otthoni rosszullét esetén nyújt útbaigazítást – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A surgossegi.info oldalon elérhető gyors és egyszerű tájékozódást szolgáló felület egyszerre segíti a betegek mielőbbi ellátását, és tehermentesíti az egészségügyi dolgozókat azzal, hogy váratlan egészségügyi gondok, kisebb balesetből adódó problémák kezeléséhez nyújt hasznos információkat – írja a hirado.hu.

A könnyen átlátható, felhasználóbarát honlap a legközelebbi intézmény mutatásával, a várakozási idők csökkentésével gördülékenyebbé teheti a járóbetegek ügyeleti ellátását. A honlap fejlesztését 10 millió forinttal támogatta a minisztérium.

Németh Franciska, a honlap ötletgazdája és elindítója ápolóként dolgozik egy budapesti kórház gyermeksebészeti és traumatológiai osztályán, és ügyeletes munkanapjain szembesült azzal, hogy a szülők sokszor csak több felesleges kitérő után találják meg a megfelelő szakorvost, intézményt. Az ápolóban tehát kórházi munkája, tapasztalatai nyomán merült fel a páciensek és egészségügyi dolgozók életét megkönnyítő weboldal gondolata.

Budapesten és Pest megyében a megfelelő tudással, eszközökkel rendelkező ügyeletre már elirányít a gyermeksos.hu – idézték az ötletgazdát, hozzáfűzve: az újabb felület a felnőtt betegek hatékony ellátását segítheti országszerte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×