eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Close up on woman legs feet standing on the electric kick scooter on the pavement wearing jeans and sneakers in summer day
Nyitókép: Miljan Živković/Getty Images

Kislányt gázolt elektromos rollerével az ételfutár - videó

A gyanúsított ráadásul segítségnyújtás nélkül hagyta el a helyszínt.

A nyomozás adatai szerint az ételfutárként dolgozó fiatalember 2021. március 26-án 12 óra után nemsokkal, Nyíregyháza központjában, a Kossuth téren közlekedett a munkaeszközeként szolgáló elektromos rollerrel. Annak ellenére, hogy a Kossuth téren a gyalogosforgalom mellett csak a kérkpározás engedélyezett, legfelejebb 10 km/h-s sebességgel – emlékeztet közleményében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Hozzáteszik: ugyanekkor sétált a téren az ételfutárral szemben egy babakocsit toló édesanya az ötéves kislányával úgy, hogy a kislány két méterre ment az anyukája mellett. Az akkor gyér forgalmú területen a rolleres kikerülhette volna a sétálókat, ennek ellenére köztük próbált fékezés nélkül áthajtani. Ennek során a kislányt elgázolta, akit körülbelül két méterrel arrébb lökött járművével. A kislánynak nyolc napon belül gyógyuló fejsérülése és térdzúzódása keletkezett.

Az ételfutár is felborult a rollerrel, azonban felállt, és anélkül hagyta el a helyszínt, hogy meggyőződött volna róla, hogy megsérült-e valaki, kell-e mentőt hívni. Az édesanya ezt követően a közelben járőröző rendőröknek elmesélte a történteket, majd a mentőt is kihívták, a kislányt pedig kórházba szállították. Az ételfutár egyébként a közelben tartózkodott, és kis idő elteltével vissza is tért a helyszínre, ahol a rendőröknek elmondta, hogy ő okozta a balesetet.

A rendőrség segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként a futárt. Ezért a bűncselekményért a törvény szerint

három évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Figyelemmel a gyanúsított vallomására, büntetlen előéletére, illetve arra, hogy a kislány édesanyja is szeretné bírósági eljáráson kívül elintézni az ügyet, a közlekedési ügyész elrendelte a közvetítést a felek között. Ez azt jelenti, hogy hat hónapig az eljárás fel lesz függesztve, melynek során a felek a közvetítő előtt köthetnek megállapodást a bűncselekménnyel okozott sérelem jóvátételéről. Ha a megállapodást az ügyészség jóváhagyja, akkor várható az eljárás megszüntetése – zárul az ügyészségi közlemény.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×