eur:
392.73
usd:
366.36
bux:
66855.56
2024. április 26. péntek Ervin
Hajdu Mária alapító tag, XII. kerületi önkormányzati képviselő, korábbi emlékezetpolitikai szakszóvivő az LMP új elnökségének tagja a párt előrehozott kétnapos tisztújító kongresszusán a bemutatkozó sajtótájékoztatón Székesfehérváron 2018. május 27-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Függetlenként indul és kilépett az LMP-ből a Hajnal Miklós diplomabotrányára rákérdező Hajdu Mária

A politikus közösségi oldalán jelentette be a hírt, miután az LMP felfüggesztette tagságát, mert rákérdezett, miért hazudta magát közgazdásznak a kerület ellenzéki jelöltje, a Momentumos Hajnal Miklós, mikor nincs is dipolomája. Elindul ellene a választókörzetben.

„Az elmúlt napok történései után úgy döntöttem, hogy 13 év után kilépek az LMP-ből, és képviselőjelöltként elindulok az országgyűlési választásokon. Hosszú út vezetett ide, nem kevés küzdelem. Egy biztos: mára nem maradt hiteles politikai erő, mindkét oldalt kizárólag az önös érdekeik vezérlik, éppen ezért indulok független jelöltként” – fogalmaz Hajdu Mária bejegyzésében.

A már független politikus a bejelentése értelmében a Hegyvidék, tehát a 3. számú választókerületben indul a 2022-es országgyűlési választásokon. Itt

  • a Fidesz Fürjes Balázst,
  • az ellenzéki összefogás a momentumos Hajnal Miklóst, (akinek a diploma-botránya miatt kitört az ügy),
  • a Kétfarkú Kutyapárt az elnökét, Kovács Gergelyt

indítja.

A 168 óra felidézi, hogy Hajdu Mária ellen az LMP fegyelmi eljárást indított, valamint felfüggesztette tagsági jogviszonyát szerdán. A politikus akkor is közösségi oldalán osztotta meg az információt, miszerint mindez azért történt, mert egy másik posztjában arra volt kíváncsi, hogy „vajon vezet-e a közös ellenzéki út, egy, a végzettségéről hosszú hónapokig hazudozó jelölttel, Hajnal Miklóssal felfelé?”

Hajdu Mária a felfüggesztéséről szóló posztban hozzátette, hogy Márki-Zay Péternek címzett kérdésére nem kapott választ. Emellett bejegyzésében kritizálta az ellenzéket, köztük az LMP-t is, amiért kiállnak Hajnal Miklós mellett, aki véleménye szerint sokkal kevésbé elkötelezett a Hegyvidék ügyei mellett, mint a szintén momentumos Vadász Gábor.

A politikus szerint egyik politikai oldal sem nyújt megoldást az emberek problémáira. „Mindkét oldal bizonyított már. Az egyik eredménye a mohó, dömperként robogó nemzeti burzsoázia. A másik sem brillírozott: bizalmat kapott a fővárosban, de nem tud élni a lehetőséggel” – írta az indulását bejelentő posztban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×