eur:
391.93
usd:
359.33
bux:
72253.66
2024. július 13. szombat Jenő
Little girl is protected by an open palm isolated
Nyitókép: Serghei Turcanu/Getty Images

Gyermekvédelmi kisokost és applikációt készített az UNICEF

Külön kiadvány és videó készült a felnőtteknek, és egy mobilalkalmazás a gyerekeknek.

A megkérdezett szülők csaknem 40 százaléka szerint egy-egy pofontól a gyereknek még nem lesz baja – ezt állapította meg az UNICEF Magyarország korábbi felmérése. A kutatás eredményeiből kiindulva a bántalmazott gyermekeket telefonos applikációval segítik, a szülőknek, pedagógusoknak pedig gyermekvédelmi kisokost állítottak össze – mondta el Szlankó Viola.

Az UNICEF Magyarország gyermekvédelmi vezetője kiemelte, mindenféle ötletet, tippet, eszközt kapnak arra, hogyan tudnak erőszakmentesen nevelni, ha pedig bántalmazás gyanúja felmerül a környezetükben, akkor hova fordulhatnak, mit tehetnek. A gyermekvédelmi kisokos mellé videó készült arról is, hogy mi az a gyermekvédelmi jelzőrendszer, kik a tagjai, mi a feladatuk.

"A kisokosnak egy része elkészült gyereknyelven, de a valódi eszköz, amit ajánlunk a gyerekeknek, az egy mobilapplikáció, a HelpAPP, ahol tájékozódhatnak arról, hogy milyen típusú bántalmazásban hol van a határ, mit jelent az, hogy szexuális bántalmazás, mikor több a kiabálás vagy a megalázás, mint amit ők eltűrhetnek, ha bármilyen ilyen jogsérelem éri őket, akkor hova fordulhatnak, de kapnak praktikus eszközöket arra, hogy mondjuk egy kortárs bántalmazást hogyan kezelhetnek, mi az a helyzet, amikor a tanárhoz kell fordulni, vagy a pszichológushoz, mikor kell a szülőnek elmondani. Próbáltunk egy jól használható, gyakorlati anyagot itt is összerakni, ami segíthet a gyerekeknek" – mondta az UNICEF szakembere.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Tegnap az amerikai inflációs adatok közlését követően egy nagyobb profitrealizálás vette kezdetét Amerikában, az esést a Nasdaq vezette: a főként technológiai cégeket tömörítő index több mint 2 százalékot zuhant.Ezt követően Ázsiában is főként estek a tőzsdék: az esést a jappán Nikkei vezette. Ennek ellenére Európában jó hangulatban telik a kereskedés, a vezető indexek erősödnek, és a BUX is felfelé vette az irányt, délután pedig már Amerikában is emelkednek a tőzsdék a csütörtöki esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×