eur:
389.29
usd:
362.56
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Gázpalackok gyulladtak ki a Hortobágyon

Teljes az útzár a 33-ason.

Gázpalackok szóródtak szét a 33-as számú főúton Hortobágy térségében, miután felborult egy kamion utánfutója csütörtök délelőtt - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Papp-Kunkli Nóra elmondta: a jármű több mint 800 gázpalackot szállított, amiből csak 33 volt üres. A baleset során öt palack kigyulladt, azokat a tűzoltók eloltották, személyi sérülés nem történt.

Jelenleg a katasztrófavédelem mobil laborja méréseket végez a helyszínen, és teljes útzár mellett iparbiztonsági helyszíni szemlét tartanak - közölte a szóvivő.

Elmondta azt is, hogy a gázpalackok több mint fele megsérült, elszállításukra másik autó érkezik.

A katasztrófavédelem közleménye szerint a szivárgó gáz miatt ötszáz méter sugarú körben biztonsági zónát jelöltek ki. A tiszafüredi, debreceni és a hajdúszoboszlói hivatásos, valamint a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók - a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett - hőkamerával átvizsgálják a területet, valamint visszahűtik a palackokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×