eur:
393.66
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere beszédet mond az épület energetikai korszerűsítését és a felújítás keretében kiépített napelemeket bemutató sajtótájékoztatón a fővárosi Szent Margit Kórház tetején 2017. július 5-én. A 129,26 millió forintból megvalósult beruházás eredményeként a jövőben megújuló energiaforrásból fedezhetik az egészségügyi intézmény energiaszükségletének jelentős részét.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

NKA-alelnöki tisztsége miatt Bús Balázs lemondott önkormányzati képviselői tisztségéről és fővárosi bizottsági tagságáról

A Nemzeti Kulturális Alap alelnöki posztjával való összeférhetetlenség miatt távozik a kerületi és fővárosi posztokról a korábbi óbudai polgármester.

Bús Balázs a kedden levélben mondott le önkormányzati képviselői mandátumáról és a Budapest Főváros Önkormányzatánál betöltött bizottsági tagságáról, miután az atlatszo.hu a Nemzeti Kulturális Alap alelnöki posztjával való összeférhetetlenségre hívta fel a figyelmét.

A Facebookon azt írta, hogy a cikk nyomán jogászok is megvizsgálták az összeférhetetlenség kérdését, ennek eredményeként mondott le fenti tisztségeiről.

"Természetesen a jövőben is Óbudáért fogok dolgozni, és remélem, hogy április után folytatni tudjuk azt a munkát, ami két éve megszakadt Óbudán. A III. kerületnek olyan képviselőkre van szükségük, akik az óbudaikat képviselik a Parlamentben. Én a jövőben is - ahogy eddig - az óbudaiakat fogom szolgálni" - írta.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×