INFORÁDIÓ
2022. május 18. szerda
Alexandra, Erik

helyreállítási alap

fidesz

paolo gentiloni

győri enikő

gulyás gergely

orbán viktor

A Fidesz szerint az EB nyíltan elismeri, hogy miért nem jön a helyreállítási pénz

A Fidesz szerint az EB nyíltan elismeri, hogy miért nem jön a helyreállítási pénz

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt

A Fidesz szerint az Európai Bizottság elismerte, hogy a gyermekvédelmi törvény miatt tartja vissza a koronavírus-járvány utáni helyreállítást célzó támogatásokat - Erről Győri Enikó, a kormánypárt európai parlamenti képviselője beszélt a távirati irodának.

Az Európai Bizottság oktatási diszkrimináció miatt nem fizet Magyarországnak a helyreállítási alapból; Győri Enikő szerint ezt Paolo Gentiloni gazdasági ügyekért felelős biztos ismerte el a pénzügyminiszterek keddi tanácskozásán.

A kormánypárti politikus a távirati irodának azt mondta, Gentiloni decemberben még úgy fogalmazott, nem lehet kapcsolat a nemzeti kompetenciába tartozó, pénzügyi következményekkel nem bíró ügyek és a helyreállítási alap forrásai között.

"Ehhez képest most mégis olyan ügyeket kötnek össze, amelyeket nem lehetne sem az uniós szerződések, sem a helyreállítási alapról szóló jogszabályok alapján" - mondta a politikus, aki az eljárást

"jogsértő szabotázsakciónak"

nevezte.

Emlékeztetett rá, hogy Magyarország tavaly májusban az elsők között nyújtotta be helyreállítási tervét, amely jó úton haladt az elfogadás felé, de a magyar gyermekvédelmi törvény megszavazását követően patthelyzet alakult ki.

Erről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is beszélt a Kormányinfón.

"Semmilyen akadálya a megegyezésnek magyar részről nincs, a gyermekvédelmi törvény elfogadásáig az Európai Bizottság részéről sem volt. Szerintünk nem helyes, hogy

nemzeti hatáskörbe tartozó kérdésekben hozott parlamenti döntéseket igyekszik a Bizottság szankcionálni azért, mert ők úgy gondolják, hogy az LMBTQ-képzés az az óvodáktól kezdve kulcsfontosságú."

Orbán Viktor miniszterelnök már korábban egyértelművé tete, hogy a magyar kormány például a népszavazáson meg fogja védeni a gyermekvédelmi törvényt.

"Arról szól majd ez a népszavazás, hogy a gyermekeink nevelése, ebbe beletartozik a szexuális nevelés is, kinek az irányításával, felügyelete alatt és engedélyével történjen. Van-e itt a szülőknek kizárólagos joga vagy sem, mi azt gondoljuk, hogy a szülőké a kizárólagos jog, a világdivat más, már nem így van, és az unió sem gondolja már, hogy a szülők joga kizárólagos. De mi az uniós megközelítést e tekintetben elutasítjuk, és a saját utunkat kívánjuk járni."

Győri Enikő fideszes EP-képviselő most azt mondta az MTI-nek, hogy a Tanács soros francia elnökségének nem szabad teret engednie a Bizottság jogellenes magatartásának, és haladéktalanul be kell terjesztenie a magyar helyreállítási tervet.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Helyreállítási Alap - gyermekvédelmi törvény - Győri Enikő
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018