eur:
394.19
usd:
370.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Egy férfi megkapja a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagját a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2021. december 12-én. A november 22-én kezdődött oltási akcióban regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában, valamint a szakrendelőkben is.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Koronavírus - Egy 102 éves férfi is megkapta a negyedik védőoltást Pécsen

Mintegy harminc ember - köztük egy 102 éves férfi - kapta meg a koronavírus elleni oltóanyag negyedik adagját szombaton a pécsi Klinikai Központ oltópontjain azok után, hogy előző nap a kormány döntött az újabb emlékeztető dózisok felvételéről - közölte a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának (PTE KK) elnöke vasárnap.

Sebestyén Andor közlése szerint az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) kérte az oltási programban résztvevő fekvőbeteg-ellátó intézményeket, hogy január 15-től biztosítsák a kórházi oltóhelyeken a negyedik oltás felvételének lehetőségét, amennyiben a harmadik oltástól számítva legalább négy hónap eltelt és a páciens háziorvosa vagy az oltóorvos azt indokoltnak tartja.

Az elnök szólt arról, hogy a negyedik oltás lehetőségéről már a bejelentést megelőzően is komoly - telefonos, e-mailes - érdeklődés indult meg náluk a baranyai páciensek részéről. Már az első nap, - az egyébként oltási akciónapnak számító - szombaton is mintegy harminc ember, köztük egy 102 éves férfi vette az emlékeztető oltást.

Sebestyén Andor elsősorban a 60 éven felülieknek javasolja az újabb adag felvételét. Különösen fontosnak nevezte, hogy beoltassák magukat azok az idősebb korban lévők, akik egy vagy több krónikus betegségben - például szív és érrendszeri betegségben, krónikus tüdőbetegségben, cukorbetegségben, daganatos betegségben - szenvednek és az elsők között kapták meg a harmadik dózist.

A szakember arra számít, hogy a következő napokban, hetekben a harmadik oltások indulásakor tapasztalható forgalom mutatkozik majd a pécsi kórházi oltópontokon, egyúttal abban is bízik, hogy az idősebb hozzátartozóikat kísérők közül is felveszik a védőoltások számukra aktuális - akár első - dózisát.

Sebestyén Andor közölte: a januári csütörtöki, pénteki, szombati oltási akciónapokon erre előzetes regisztráció nélkül is mód nyílik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×