eur:
393.52
usd:
367.83
bux:
65907.01
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

Még lehet javítani az adóvisszatérítési nyilatkozaton

Rengetegen hagyták az kitöltést az utolsó napokra.

A családi adóvisszatérítésre 835 ezer nyilatkozat érkezett tavaly, ennek 81 százalékát online töltötték ki és csak 132 ezer volt a papíralapú dokumentum – közölte a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A személyes, papíralapú adóügyintézést felváltotta a digitális – jelentette ki Tállai András, aki szerint ez nem változtatott azon, hogy még mindig sokan hagyták az utolsó hétre a családi adóvisszatérítés februári kiutalásához szükséges nyilatkozat kitöltését.

Az utolsó öt napban, december 27-e és 31-e között mintegy 140 ezer nyilatkozat érkezett.

December 31-én járt le az úgynevezett VISSZADO nyilatkozat benyújtására előírt határidő – emlékeztetett az államtitkár. A tavaly év végéig beküldött nyilatkozat kijavítására, helyesbítésére január 14-ig még van lehetőség, így például az utalási adatok is javíthatóak – jegyezte meg Tállai András.

Hangsúlyozta, hogy az adóvisszatérítéshez való jogot a szülők nem veszthetik el. Aki elmulasztotta 2021. december 31-ig benyújtani nyilatkozatát, és adatait az utaláshoz az adóhatóság nem ismeri, ő az adóhivatal által elkészített bevallási tervezetben, vagy az szja-bevallásában veheti igénybe az adóvisszatérítést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×