eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien
Oltáshoz előkészített, a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcina gyerekek oltására alkalmas változatával töltött fecskendők a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2021. december 23-án. December 15-én országosan megkezdődött az 5-11 év közötti gyermekek immunizálása, az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Újabb, gyerekeknek való vakcinák érkeznek Magyarországra - dátumok, adatok

Ez lesz a második ilyen Pfizer-szállítmány.

Kedden újabb, a gyermekek beoltására szolgáló vakcinaszállítmány érkezik, ez a második szállítmány a Pfizer 5-11 éves gyermekek oltására alkalmas szeréből.

Januárban összesen 150 ezer vakcina érkezése várható: január 4-én 48 ezer adag, január 11-én ismét 48 ezer adag, január 18-án 54 ezer adag.

A központi tájékoztató oldalon kiemelik, a regisztrációs és az időpontfoglaló honlap is folyamatosan nyitva van a gyermekek oltásához. A szülők már több mint 62 ezer gyermeket regisztráltak, és több mint 48 ezren már fel is vették az oltást.

A szülők a házi gyermekorvostól is kérhetik az oltás beadását. A gyermekeknél is három hetes különbséggel kell beadni a második oltást.

Az első gyermekvakcina-szállítmány december 13-án érkezett. Akkor 138 ezer adag (69 ezer gyermek oltására elég) oltóanyag érkezett, jelenleg is ebből kapnak a gyermekek a kórházi oltópontokon és a házi gyermekorvosoknál.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Dibusz Dénes: nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - Dibusz Dénes: nem lenne meglepetés a továbbjutásunk

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×