eur:
388.79
usd:
361.98
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 11-én. Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdet ki a kormány a koronavírus elleni védekezés érdekében. A kormány megtiltja a száz főnél nagyobb beltéri és az ötszáz főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását a koronavírus terjedése miatt. Beutazási tilalmat rendel el a kormány a koronavírus terjedése elleni intézkedések részeként az Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból érkezőkre, kivéve, ha magyar állampolgárok.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Gulyás Gergely: Kövér László volt az első jelölt az államfői posztra

A miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt erről egy interjúban. Gulyás Gergely utalt arra is, a kormány az uniós helyreállítási alapból várt pénzekkel pótolná a jövő évre hiányzó 10 milliárdot az Egészséges Budapest Programra.

Biztos a Fidesz győzelmében és már a kormányzáshoz szükséges száz mandátummal is elégedett lenne Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, aki az ATV-nek adott év végi nagyinterjút. Azt mondta, hogy a száz mandátumhoz “53 és 60 közötti egyéni győzelem elegendő” lenne.

Szerinte a választás tétje az, hogy a múlt térjen vissza vagy a jelen folytatódjon.Úgy fogalmazott:

Ez a választás minden korábbinál világosabb alternatívákat kínál, két kormány teljesítményét lehet összemérni. És ha ezeket összehasonlítjuk, akkor azt látjuk, hogy az ország előre lépett, vannak világos eredményeink a gazdaságpolitikában, a családpolitikában, a társadalom- és a nemzetpolitikában.

Arról is beszélt, hogy szerinte Márki-Zay Péter és Gyurcsány Ferenc gyakorlatilag szerves egységet alkotnak.

Úgy fogalmazott, hogy a mai ellenzék nem alkotmányos buktatók miatt nem tudna eredményesen kormányozni, hanem a koncon való marakodás tenné tragikussá a kormányzásukat, ahogyan ezt Bajnai Gordon a Városháza-botrány kapcsán a “jutalékos rendszerről” beszámolva közkinccsé tette.

Kijelentette, hogy ha újra Orbán-kormány alakul, nem lesznek lakossági megszorítások, “nem lesz gázáremelés. "Természetesen nem lesznek" - fogalmazott.

Egészséges Budapest

A miniszterelnökséget vezető miniszter utalt arra, hogy a kormány az uniós helyreállítási alapból várt pénzekkel pótolná a jövő évre hiányzó 10 milliárdot az Egészséges Budapest Programra. Azt mondta, hogy "280 milliárd forint áll rendelkezésre a helyreállítási alapban egészségügyi fejlesztésre. Ez alighanem elegendő a fővárossal való megállapodásban szereplő 10 milliárd forint kifizetésére." Szerinte csak a főváros keresi a vita lehetőségét, a kormány betartja az ígéreteit.

Fudan-népszavazás

Guylás Gergely szerint 2022 késő nyara-ősze előtt nem lehet róla referendum - az évtizedek óta lényegében változatlan szabályok szerint.

Kövér László helyett Novák Katalin

Arra a kérdésre, hogy miért Novák Katalin lett a Fidesz állmfő-jelöltje így válaszolt:

Azért, mert a több felmerülő jelölt közül Kövér László nem vállalta, ennek ismeretében pedig egyetértettünk abban, hogy Novák Katalin jelölése a legjobb döntés.

Uniós helyreállítási alap

A kancelláriaminiszter arra számít, hogy a választásokig már nem lesz megállapodás az uniós helyreállítási alap Magyarországnak járó részéről.

Arra a kérdésre viszont, hogy kizárt-e a huxit, vagyis Magyarország kilépése az unióból kijelentette, hogy "teljesen." Hozzátette: Magyarorszég az unió bővítésében érdekelt.,

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×