eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kiderült, milyen névvel indul az ellenzéki összefogás a választásokon

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.

A jövő évi választásokra való ellenzéki felkészülés volt a fő témája az ATV Egyenes beszéd című műsorának, amelynek Márki-Zay Péter volt a vendége szerda este. A hatpárti ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje a műsorban bejelentette: Egységben Magyarországért néven indulnak áprilisban, mert azt szeretnék érzékeltetni, hogy ez több, mint összefogás. Magyarországnak nincs még négy éve Orbán Viktor kormányzására – mondta. "A pártok tizenkét év alatt eljutottak oda - ez egy óriási fejlemény, ne becsüljük le - hogy csak egységben tudjuk leváltani Orbán Viktort" - mondta még.

A tervezet kampányösszeg harmadát sikerült összegyűjtenie a pártoktól eddig, de ezzel elégedetlen, szerinte a pártok a teljes összeget is lefedhették volna a saját, megtakarított összegeikből. "Így most nekünk kell kalapolni" - jegyezte meg.

Úgy látja, sok ember van, aki az ellenzékben a Fidesz győzelméért dolgozik, de tudniuk kell: ő a legnagyobb nyíltsággal fog erről beszélni, ha elsüllyesztik az ellenzék hajóját. "Nincs olyan ember, aki ezt elviheti szárazon" – tette hozzá Márki-Zay Péter, aki szerint az is Orbán Viktort tartja hatalmon, aki akadályozza az általa vezetett hetedik ellenzéki frakció megalakulását.

A műsorban feltett kérdésre nem nevezett meg senkit sem azok közül, akiket árulónak tart. Elmondása szerint azok közül, akikre gondolt, valakivel már beszélt is, másnak a sajtón keresztül üzen, és van olyan is, akivel nem törődik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×