eur:
395
usd:
370.83
bux:
65362.97
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Facebook

Újítás egy veszélyes hazai útszakaszon: motorosbarát szalagkorlát

Gyakoraik a balesetek, ezért volt szükség az újításra.

Komárom-Esztergom megyében, Bajna és Héreg között szerelték fel az első olyan motorosbarát szalagkorlátokat, amelyek meggátolják, hogy baleset esetén a motorosok átcsússzanak alattuk vagy hogy a korlát lábának csapódva súlyos sérüléseket szenvedjenek – írja a Kanyarfotó motoros Facebook-oldal.

Mint kiemelik, három veszélyes szalagkorlátos kanyar van a szakaszon, ebből most kettőre került extra védelem. Óriási előrelépés ez a biztonság terén, hiszen ha ezekbe a megújult korlátokba csúszik bele egy motoros, akkor nem a korlát merev tartóját kapja el, hanem egy sima fémfelületen oszlik el a becsapódás ereje. Ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy ez nem szivacs és nem épített bukófal, de egy elrontott kanyarodás esetén akár életet is menthet.

Az eszközöket a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésében helyezték ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×