eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay.com

"Személyes okok" - Lemondott egy kormánypárti polgármester

Jászboldogházának 20 év után új vezetője lesz. Szűcs Lajos a mezőgazdaságban folytatja.

Személyes okokra hivatkozva lemondott posztjáról a csaknem 1700 lakosú Jászboldogháza Fidesz-KDNP-s polgármestere.

Szűcs Lajos a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település közösségi oldalán tette közzé, hogy december 15-én lemondott húsz évig betöltött polgármesteri tisztségéről.

Mint írta, egy hirtelen haláleset következtében, barátai kérésére döntött úgy, hogy visszatér a mezőgazdaságba, amelytől sosem tudott teljesen elszakadni. A lemondott polgármester felajánlotta, hogy a település önkormányzatának jövőbeli vezetőit támogatni fogja a "közösség érdekében végzett lelkiismeretes, becsületes, szorgalmas munkában".

Szűcs Lajos egyebek mellett azt írta, hogy teljesült legfőbb célkitűzése is, hiszen egyre többen szeretnek Jászboldogházán élni, a születendő gyermekek száma három évtizedes rekordot döntöget.

A település vezetését ideiglenesen Joó-Kovács Balázs (Fidesz-KDNP) alpolgármester veszi át. A jelenleg hatályos veszélyhelyzeti kormányrendelet alapján időközi választás egyelőre nem tartható.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×