INFORÁDIÓ
2022. május 18. szerda
Alexandra, Erik

electrolux

porszívó

visszahívás

Összeszerelés az Electrolux Lehel Kft. jászberényi porszívógépgyárában 2017. május 22-én.

Ha ilyen porszívója van, be ne indítsa, mert kigyulladhat

Infostart

Az egyik alkatrész hibája miatt visszahívnak egyes porszívókat.

Az Electrolux visszahívja meghatározott sorozatszámú Electrolux Pure F9 vezeték nélküli porszívóit. A készülék tulajdonosaitól a vállalat azt kéri, függesszék fel a készülék használatát egy esetleges biztonsági probléma miatt. A probléma a termékekben található egyik alkatrész hibájából ered, amely bizonyos körülmények között túlmelegedést idézhet elő, és a porszívó kigyulladását okozhatja. Az említett termékek tulajdonosai a vállalat weboldalán ellenőrizhetik, hogy termékük érintett-e a termékvisszahívásban – áll a cég közleményében.

A túlmelegedés komoly kockázatot jelent, tűz keletkezéséhez vezethet, amely átterjedhet a termék közelében lévő gyúlékony anyagokra – figyelmeztetnek.

A termék túlmelegedése csak a termék használata közben fordulhat elő, töltés során, vagy készenléti állapotban nem.

Az érintett termékek tulajdonosait arra kéri az Electrolux, hogy lépjenek kapcsolatba az Electrolux Ügyfélszolgálatával, hogy útmutatást kaphassanak a termék visszaküldésével kapcsolatban, valamint tájékozódhassanak a kompenzációs lehetőségekről.

„Eddig nem történt személyi sérülés vagy anyagi kár. Vásárlóink biztonsága a legfontosabb számunkra, ezért az a döntés született, hogy haladéktalanul visszahívjuk az összes érintett terméket” – mondta Tóth Péter, az Electrolux Értékesítési Divíziójának igazgatója.

Amennyiben egy vásárló rendelkezik az érintett PNC számú termékkel, és annak sorozatszáma a megadott tartományba esik, azonnal fel kell függesztenie a készülék használatát, el kell távolítania a töltőállványról, és ki kell húznia a töltőállomás csatlakozóját a fali aljzatból. A modellszám, a PNC szám és a sorozatszám a porszívó portartály egysége mögött elhelyezett adattáblán találhatók.

Azt írják, az Electrolux Ügyfélszolgálata közvetlenül, illetve a kereskedő partnereken keresztül megkeresi azokat az érintetteket, akiknek elérhetőségei rendelkezésre állnak, hogy a vásárlóknak útmutatást adhassanak a termék visszaküldésére vonatkozóan, és tájékoztassák őket a kompenzációs megoldásokról (a termék cseréje egy jelenleg választékban lévő, hasonló kategóriájú modellre vagy pénzvisszatérítés).

Nyitókép: MTI/Bugány János
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018