eur:
389.96
usd:
362.97
bux:
68070.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nagy Gábor Tamás jelenlegi polgármester, az I. kerület Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltje sajtótájékoztatón mutatja be választási programját Budapesten, a Budavári Fidesz-irodában 2019. szeptember 12-én. A Fidesz-KDNP választási programja az I. kerületben eredményeken és konkrét terveken alapul - jelentette ki Nagy Gábor Tamás.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Kiderült, miért mondott le a fővárosi képviselőségről Nagy Gábor Tamás

A fidesz politikusa, aki összeférhetetlenség miatt vált meg mandátumától, külföldre megy.

Litvániában lesz konzul Nagy Gábor Tamás, volt I. kerületi fideszes polgármester, ezért mondott le összeférhetetlenségre hivatkozva fővárosi képviselői mandátumáról – tudta meg a Telex. A politikus, az okot megerősítve, közölte: „16 évnyi országgyűlési képviselőség után kézenfekvőnek tűnt, hogy a közszolgálatban folytassam”.

Az I. kerület volt polgármesterét elmondása szerint mindig is érdekelte a külpolitika, Litvániát pedig kijelölték számára. Azt, hogy mikor fogja elfoglalni hivatalát, még ő sem tudja pontosan.

Nagy Gábor Tamás helyét a fővárosi közgyűlésben Wintermantel Zsolt veszi át, aki a lap szerint jó eséllyel a 2022-es országgyűlési választásokon fog indulni egyéniben a 11. választókerületben, Újpesten.

„A jelenlegi állapotok miatt keserű szájízzel, de annál elszántabban megyek a Közgyűlésbe” – olvasható Wintermantel Facebook-oldalán. A politikus szerint „Budapestnek a mocsárból való kiszabadulásra van szüksége.”

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×