eur:
394.27
usd:
370.13
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke sajtótájékoztatót tart a testület ülésének szünetében Budapesten, a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. június 1-jén. A választmány kétharmados többséggel úgy döntött, hogy fenntartja az EP-lista sorrendjét, amelynek értelmében Ujhelyi István EP-képviselő képviseli a pártot a következő öt évben Brüsszelben.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Kiderült, ki lesz az MSZP első embere az ellenzéki listán

Azt írták, a demokrata ellenzéki szövetség azért jött létre, hogy leváltsa, meghaladja a társadalom megosztására építő politikai kultúrát Magyarországon.

Az összefogás célja, hogy Magyarország újra egy olyan európai köztársaság legyen, ahol minden körülmények között tiszteletben tartják az alapvető szabadságjogokat, a jogállami normákat és a demokráciát - közölte a párt.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét és a 106 országgyűlési egyéni választókerület közös jelöltjeit a szavazók választották meg az előválasztáson. Az MSZP Országos Elnöksége és Választmánya szombaton pedig meghatározta, hogy kiket jelöl az ellenzéki pártok közös listájára.

  1. Tóth Bertalan
  2. Molnár Zsolt
  3. Harangozó Tamás
  4. Komjáthi Imre
  5. Gurmai Zita
  6. Szelényi Zoltán
  7. Korózs Lajos
  8. Pollreisz Balázs
  9. Márton Roland
  10. Bangóné Borbély Ildikó
  11. Hegyi Gyula
  12. Nemény András
  13. Bihal Dávid
  14. Tüttő Kata
  15. Kis Andrea
  16. Csaba István Jácint
  17. Horváth Soma Ádám
  18. Teleki László
  19. Heringes Anita
  20. Mirkóczki Zita
  21. Kovácsné Varga Ildikó
  22. Nemes Andrea Henriett
  23. Kunhalmi Ágnes
  24. Hiller István
  25. Grőber Attila

Hozzátették, az MSZP a demokrata ellenzéki szövetség alapítójaként és motorjaként minden erejével támogatja Márki-Zay Péter közös miniszterelnök-jelöltet és a demokrata ellenzéki szövetség valamennyi közös jelöltjét a 2022. évi országgyűlési választáson.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×