eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: BKK

Két új liftet adtak át a 3-as metró vonalán

Átadták a 3-as metró Pöttyös utcai és Ecseri úti állomásainak akadálymentes elérését biztosító felvonókat.

A mai naptól újabb két állomás érhető el akadálymentesen a vonalon, így ismét bővül az egyenlő esélyű hozzáférés a közösségi közlekedésben – mondta Karácsony Gergely főpolgármester a Pöttyös utcai metróállomáson tartott átadón. A Fővárosi Önkormányzat és a BKV a budapesti akadálymentesítési programban együttműködik a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségével. A Szövetség érdekképviseleti tevékenységében mérföldkőnek számít az átadás.

Karácsony Gergely kiemelte: az M3 metróvonal felújítása főpolgármesteri ciklusokon átívelő tervezési és kivitelezési szakaszokból áll. A Fővárosi Önkormányzata és a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) 2018-ban megállapodást kötött az M3 metróvonal állomásainak speciális akadálymentesítéséről. A főváros kötelezettséget vállalt arra, hogy a 2018-2023. években 5,585 milliárd Ft forrást biztosít a BKV Zrt. részére a feladatok megvalósítására.

Forrás: BKK
Forrás: BKK

Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a közösségi közlekedésnek valóban közösséginek, mindenki számára egyaránt elérhetőnek kell lennie.

A Pöttyös utca és Ecseri út metróállomásokra korábban ideiglenesen korlátliftek beépítését tervezték. A végleges megoldást szolgáló hagyományos liftekre 2023. december 31-i határidővel vállaltak kötelezettséget, de már most átadták őket.

A főpolgármester posztja a témában:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×