INFORÁDIÓ
2022. január 16. vasárnap
Gusztáv

digitális

megváltozott munkaképességűek

fülöp attila

álláskeresés

G. Nagy Balázs, a Trenkwalder Magyarország ügyvezető igazgatója (b) és Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára (j) az ÉrtékVagy! rehabilitációs álláskereső portálról, a Trenkwalder Magyarország által szervezett konferencián Budapesten 2021. december 7-én. Érték Vagy! elnevezéssel indult innovatív álláskereső portál megváltozott munkaképességű embereknek. Az ertekvagy.hu oldalt azért hozták létre, hogy a munkát keresőket és az őket foglalkoztatni kívánó munkáltatókat összekapcsolja.

Nagy segítséget kaptak a megváltozott munkaképességű álláskeresők

Infostart / MTI

Az Érték Vagy! álláskereső portál segíthet összekapcsolni az álláskeresőket és a cégeket.

Érték Vagy! elnevezéssel indult innovatív álláskereső portál megváltozott munkaképességű embereknek, az ertekvagy.hu oldalt azért hozták létre, hogy a munkát keresőket és az őket foglalkoztatni kívánó munkáltatókat összekapcsolja – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára Budapesten.

Fülöp Attila a Trenkwalder Magyarország által szervezett konferencián elmondta, az elmúlt években több olyan jogszabályi és pénzügyi rendelkezés született, amellyel elő kívánták segíteni, hogy minél több megváltozott munkaképességű ember dolgozhasson.

Jelenleg 160 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik Magyarországon, és ez tíz év alatt 150 százalékos növekedést jelent

– jelezte.

Az államtitkár közölte: kormány szeretné még dinamikusabbá tenni ezt a növekedést, ezért létrehoztak egy új, innovatív álláskereső portált, amely kimondottan megváltozott munkaképességű embereknek szól.

Fülöp Attila azt mondta, a legnagyobb szükség arra a hídra van, amely összeköti az eddig munkával nem rendelkező megváltozott munkaképességű embereket azokkal a cégekkel, amelyek foglalkoztatnák őket. Van még tartalék a rendszerben, és azt remélik, hogy ezen az álláskereső portálon keresztül megtalálják egymást az álláskeresők és a munkáltatók – tette hozzá.

A portál az elmúlt hetekben vált publikussá,

jelenleg az oldalon

  • mintegy 1500 álláskereső és
  • majdnem 400 munkaadó

már regisztrált – ismertette.

Megváltozott munkaképességűeknek azokat az embereket tekintik – mondta az államtitkár –, akik valamilyen tartós betegséggel vagy fogyatékossággal élnek, és ebből adódóan nehezebb elhelyezkedniük a munkaerőpiacon.

Kitért arra is, hogy az elmúlt tizenegy évben egymillióval, 3,7 millióról 4,7 millióra nőtt a foglalkoztatottak száma, ami 25 százalékos növekedést jelent.

A legnagyobb mértékben a megváltozott munkaképességük foglalkoztatása nőtt meg. Ilyen eredményt csak úgy lehet elérni, ha ebben partnerek a gazdasági társaságok – jegyezte meg.

Fülöp Attila kiemelte, három dolog miatt nagyon fontos "továbbvinni ezt az utat":

  • egyrészt van egy rejtett gazdasági tartalék,
  • másrészt a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása "leszámolás" a segélyalapú múlttal, valamint
  • látni, hogy ezen emberek alkalmazása "egy közösségteremtő szolidaritást" is jelent.

G. Nagy Balázs, a Trenkwalder Magyarország ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy több mint tíz éve foglalkoznak megváltozott munkaképességű emberek alkalmazásával. Valós termelő tevékenységet végeznek megváltozott munkaképességű kollégáikkal.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

Elhunyt Szepessy László

Tavaly márciusban végeztek rajta életmentő műtétet, de a rák ismét megtámadta a szervezetét....
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018